Vuohenjuustobroileria ja paholaisenhilloa

Rakastatko vuohenjuustoa ja paholaisenhilloa? No niin, minä ainakin. Joskus reissunpäällä ollessa kun joutuu turvautumaan huoltoasemien a la carte valikoimaan niin valitsen järkiään vuohenjuustobroilerin, minusta se on ihan parasta.  Ainoa harmi on paholaisenhillon sokeripitoisuus, mutta siitä huolimatta olen vetäissyt annoksen hilloineen päivineen. Onneksi tätä hilloa voi tehdä itse kotona ja herkutella sitten kotona hyvillä mielin kun tietää mitä se sisältää. Tästä ohjeesta löytyykin ohje tälle herkulliselle hillolle joka on yhtäaikaa tulinen että makea.

VUOHENJUUSTOA JA BROILERIA

  • Pehtoorin salaattia
  • paprikaa
  • Texmex maustettu broilerin rintafile
  • Vuohenjuustokiekko
  • paholaisenhilloa
  • voita paistamiseen

Valmistus

Mausta broilerin fileet hieromalla Texmex-mausteseosta molemmille puolille. Paista pannulla kypsäksi, kääri folioon ja laita uuniin miedolle lämmölle odottelemaan kun paistat vuohen juustot. Tai jos omistat Airfryerin, paista fileet siellä ja vuohenjuustokiekot pannulla.

Pese pannu.

Leikkaa vuohenjuustosta noin 1,5cm siivu. Laita puhtaalle ja kuivalle pannulle leivinpaperin pala ja aseta vuohenjuustokiekko paperin päälle. Paista kiekko molemmin puolin

Sillä aikaa kun kiekot kypsyvät, asettele salaatit ja paprikat lautaselle valmiiksi.

Kun juustokiekko on paistunut, ota rintafile uunista ja laita lautaselle salaatin kylkeen ja juustokiekko rintafileen päälle. Viimeistele paholaisenhillolla!

Varoitus! Tämä vie kielen mennessään ja joudut tekemään uuden annoksen :)

PAHOLAISENHILLO, ilman sokeria

250g Kotimaisia kypsiä tomaatteja
1 (n.250g) iso paprika
1-2 kpl punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
½ tl Suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
2,5 rkl omenaviinietikkaa
1 dl erytritolia/steviaa
0,5 tl Agar agaria

 Valmistus
Huuhtele vihannekset. Silppua tomaatit sekä paprika pieniksi kuutioiksi, poista kanta. Leikkaa chili oikeine pieniksi paloiksi.


Purista valkosipulikynnet puristimen läpi ja lisää ne tomaatti-paprika sekoitukseen.
Lisää kaikki einekset kattilaan paitsi Agar Agar.

Keittele hiljalleen n.45 minuuttia, sekoita välillä.
Maista tässä vaiheessa ja lisää chiliä jos haluat tulisemman paholaisen hillon. Tulisuus vähenee kun paholaisen hillo jäähtyy, joten älä säästä tulisuuden kanssa, tämän hillon idea on just tulisuuden ja makeuden kombo.

 
Sekoita lopuksi Agar Agar tilkkaan kylmää vettä, sekoita se nopeasti kuumaan seokseen ja anna kiehua vielä 2-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Hillo hyytyy jäähtyessään.
Kaada puhtaaseen lasipurkkiin, sulje ja säilytä viileässä. Tämä ei säily kuukausia kuten sokerilla hillottu, joten kerralla ei kannata tehdä kovin valtavaa annosta.

Ravintosisältö 1 rkl (n.15g): Energia 4 kcal, rasva rasva 0g, proteiini 0g, hiilihydraatit 1g,