Vanilijakastike

19.6.2019

Vanilijakastike sopii useiden jälkiruokien ja leivonnaisten lisukkeeksi, se tuokin mukavaa vaihtelua kermavaahdolle. Molemmat kastikeet on nopea ja helppo valmistaa. Jos jää yli tarpeen niin syö pois, maistuu ihan sellaisenaankin tai vaikka marjojen kanssa. 

Vanilijakastike

  • 4 munan keltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5dl erytrirolia/ steviaa
  • 0,5 tl aitoa vanilijajauhetta
  1. Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita keltuaiset kattilaan
  2. Mittaa kerma, makeutus ja vanilija kattilaan. Sekoita vispilällä sekaisin.(tarkasta makeus)
  3. Kuumenna varovasti liedellä koko ajan sekoittaen, älä keitä. Nosta liedeltä heti kun saostuu. Keittäminen juoksettaa keltuaisen. 
  4. Anna jäähtyä hetki ja nosta jääkaappiin kylmenemään.
  5. Tarjoile esim leivonnaisten tai marjojen kera.

Ravintosisältö / 100g

  • Energia 313 kcal
  • Rasva 32g
  • Proteiini 5g
  • Hiilihydraatit 1,7g

Vaahtoutuva vaniljakastike 

  • 4 munan keltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5dl erytrirolia/ steviaa
  • 0,5 tl aitoa vanilijajauhetta
  • 50g voita
     
  1. Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita keltuaiset kattilaan
  2. Mittaa kerma, makeutus ja vanilija kattilaan. Sekoita vispilällä sekaisin.(tarkasta makeus)
  3. Kuumenna varovasti liedellä koko ajan sekoittaen, älä keitä. Nosta liedeltä heti kun saostuu. Keittäminen juoksettaa keltuaisen.
  4. Kuutioi voi ja lisää kuumaan kastikeeseen. sekoita.
  5. Anna jäähtyä hetki ja nosta jääkaappiin kylmenemään.
  6. Vaahdota kastike vatkaimella tai sauvasekoittimella.
  7. Tarjoile esim leivonnaisten tai marjojen kera.

Ravintosisältö / 100g

  • Energia 336 kcal
  • Rasva 36g
  • Proteiini 5g
  • Hiilihydraatit 1,6g