Tomaatti-valkosipuli-rosmariinileipäset

Nämä leipäset syntyivät vähän sattumalta kun siivoilin jääkaappiin kertyneitä juustoraastenyssyköitä sekä smetana ym purnukoita. Koskaan ei tiedä mitä näistä tulee, mutta yleensä ne on tullut syötyä. Näistäpä tulikin sitten vähän liiankin hyviä. Leipäset on näppärät ottaa vaikka mukaan picnikevääksi sekä sopii vaikka juhliin suolaisina tarjottavina salaatin kera!

Vinkki! Ohjeesta voit tehdä myös foccacia-tyyppisen leivän kun teet taikinan tuplana. Sopiva uunipelti tälle määrälle on n. 20x30cm. Laitoin vielä päälle extrana aurinkokuivattua tomaattia.

6 leipästä

¾ dl mozzarellaraastetta
100g smetanaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
1dl mantelijauhetta
¾ dl pofiberiä
2 tl psylliumia
1½ tl leivinjauhetta (½ tl ksantaania)


Päälle:
4-5 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
Valkosipulijauhetta
Kuivattua rosmariinia


Paistamisen jälkeen:
2rkl sulatettua voita
Sormisuolaa

Tee näin:
Mittaa juusto, smetana, suola sekä munat kulhoon ja sekoita. Lisää sekaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki turvota.
Ota ruokalusikalla kukkuraisia nokareita ja pyörittele nokareet kostein käsin palloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele ne ohuiksi rieskasiksi.
Leikkaa tomaatit siivuiksi ja laita leipien päälle mieleisesi määrä. Ripottele pinnalle valkosipulijauhetta sekä rosmariinia. Paista 200°c (kiertoilma) n.10min.
Voitele valmiit leipäset sulalla voilla ja ripottele pinnalle vielä sormisuolaa.


Foccacia-leipä
Foccacia-leipä