Vadelmahillo (marjahillo)

30.1.2019

Sokerittomia hilloja ei juuri ole kauppojen hyllyillä notkunut, mutta onneksi niitä saa tehtyä itse ja nopeasti. Se etu tässä myöskin on, että aina tietää mitä suuhunsa pistää. Hillo ei säily pitkään jääkaapissa joten tee vain pieni satsi kerralla. 

Hiiloa voi käyttää pannukakkujen sekä ohukaisten kanssa. Samoin se sopii kääretortun ja täytekakun täytteeksi sekä aivan ihanaa turkkilaisen jogurtin kera!

Ketoilijan vadelmahillo
Ketoilijan vadelmahillo

SOKERITON VADELMAHILLO

  • 1,5 dl vadelmia (tai muita mieleisiä marjoja, pakaste tai tuore)
  • 0,5 tl psylliumia
  • (1 rkl karppisokeria)

Mittaa sulat vadelmat (tai muut mieleiset marjat) kapeaan ja korkeaan kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi. Lisää psyllium ja halutessasi makeutu. Surrauta vielä kaikki sekaisin. Lusikoi hillo pieneen astiaan ja laita 10 minuutiksi jääkaappiin tekeytyyn. Käytä hilllon tapaan.


Ketopannari ketohillolla
Ketopannari ketohillolla