Tryffelit ja toffeet

Joulutryffelit
  • 1dl kuohukermaa
  • 130g tummaa suklaata, väh 85%
  • 0,5 dl erytritolia tomuna (tai maun mukaan)
  • Vanilijaa, eteeristä piparminttu- tai appelsiiniöljyä (itsellä YL) tai rommiaromia
  • 20g voita
  • Päälle joko raakakaakaojauhetta, kookoshiutaleita tai sulatettua suklaata

1. Kuumenna kerma
2. Paloittele suklaa ja lisää kuuman kerman sekaan ja sekoita kunnes suklaa sulanut
3. Lisää makeutus ja haluamasi maku ja sekoita
4. Laita massa kylmään jäähtymään
5. Pyörittele massasta pieniä palloja ja pyörittele kaakaossa tai kookoshiutaleissa tai
5. laita pallot vielä kylmään jähmettymään ja sulata sitten kupissa suklaata ja pyörittele pallot siinä ja nostele leivinpaperin päälle. Laita vielä hetkeksi kylmään.

Joulutoffee

  • 5 dl kuohukermaa
  • 20g voita
  • 4 rkl karppisokeria tai muuta makeutusta
  • 0,5 tl aitoa vaniljaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 3/4 dl hasselpähkinärouhetta
  1. vuoraa n. 18 x 20cm vuoka leivinpaperilla 
  2. mittaa kattilaan voi ja ruskista kevyesti, varo polttamastali
  3. lisää kerma, makeutus ja vanilja
  4. kuumenna kiehuvaksi ja keittele keskilämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes seos sakenee
  5. lisää lopuksi pähkinärouhe ja suola
  6. kaada toffee vuokaan ja levitä tasaiseksi
  7. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta kylmään vähintään 4 tunniksi
  8. Leikkaa paloiksi 
Hyvinvointipolulla