Tortillarieskat

Näiden tortillapohjien alkuperä on muistaakseni joltain amerikkalaiselta sivustolta. Määrät olivat amerikan malliin joten sovelsin omaan malliin. Joka tapauksessa nämä onnistuivat, joten näitä teen toistenkin :). Ei muuta kuin mukaan kokkailemaan!

Annoksesta tulee 4 tortillapohjaa

  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1/2 dl kookosjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ksantaania
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 muna
  • 1 rkl vettä

Tämä taikina kannattaa tehdä monitoimikoneessa jos sinulta sellainen löytyy. Jos ei, niin vaivaa taikinaa kunnes siitä muodostuu kiinteä massa ja se irtoaa astiasta.

Mittaa astiaan kuivat aineet ja sekoita ne. Lisää omenaviinietikka, sekoita. Lisää muna ja sekoita. Lisää lopuksi vesi. Sekoita kunnes se on kiinteä massa ja irtoaa astian reunasta. Kääri taikina muovikelmuun ja puristele massaa muutama minuutti ja laita se väh 10 min jääkaappiin. (Taikina säilyy pari vrk jääkaapissa).

Jaa taikina 4 osaan. Kaulitse taikinat muovikelmun päällä ja laita vielä taikinan päälle leivinpaperi oikein ohuiksi rieskoiksi. Rieska kannattaa aina välillä kääntää irrottaa kelmusta ja leivinpaperista, jatkaa sitten kaulintaa kunnes rieska on sopivan ohut. 

Paista pannulla hetki (muutama sekunti) molemmin puolin. Pannu ei saa olla liian kuuma (jos esim vesipisara haihtuu heti, on pannu liian kuuma) tai rieskoista ei tule taipuisia vaan ne kuivuvat.

Täytä mieleisillä täytteillä.

Tortillat paistetaan pannulla ilman rasvaa.

  • Makrot
  • koko satsi 
  • Kcal 589 
  • Rasva 45g 
  • Proteiini 27g 
  • Hh 15g