Taatelikakku, vhh-tyyliin

Tämä kakku ei ole ketogeeninen kuten pääosin kaikki leivonnaiset ovat olleet. Taatelikakusta sellaista on vaikea saada jos haluaa, että maistuu myös taatelille. Tämä on kuitenkin melko vähähiilihydraattinen eikä vaadi taateleiden takia mitään lisämakeutusta! Kuorrutekkaan ei ole valttämätön, mutta juhlavan näköinen kylläkin. Jos rakastat taateleita niin tässä on kakku joka uppoaa varmasti 😋

Taatelikakku (n.20 palaa)

100g taateleita
100g voita
2 tl chai-mausteseosta tai piparkakkumaustetta
6 pientä luomumunaa
1 dl kuohukermaa
2 dl mantelijauhoa
1 dl pofiberiä
1½ tl ruokasoodaa 
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
½ tl merisuolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää taatelit sekä chai-mauste sekaan. Hauduta hiljalleen kunnes taatelit pehmenee. Soseuta esim sauvasekoittimella tai pottunuijalla, itse tein jälkimmäisellä. Anna jäähtyä ja lisää munat käsivispilällä sekoittaen voimakkaasti.
Lisää kerma.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Testimaista onko makeus sinulle sopiva ja lisää mieleistä makeutusta mikäli kaipaat sitä enemmän. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista kakkua 165°c (kiertoilma), normi uuni 175°c 45min -1h.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa lautaselle. Maku syvenee jääkaapissa joten voi leipasta jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Kakun voi halutessa kuorruttaa tai sirotella pinnalle vaikka karppitomua näön vuoksi. 

 KUORRUTE

1,5 dl kuohukermaa
vajaa puoli dl karppisokeria
vanilijaa 
10g tummaa 85% suklaata 
hyppysellinen merisuolaa 

Mittaa kerma, makeutus ja vanilija kattilaan. Keittele välillä hämmentäen kunnes se hieman saostuu. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa pieninä paloina sekä suola. Anna olla hetki ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrute valuttamalla kakun päälle. Viimeistele hasselpähkinärouheella. Laita kylmään odotteleen tarjoilua.