Sekahedelmäsoppa, vähähiilarisesti

𝑲𝒖𝒖𝒍𝒖𝒖𝒌𝒐 𝒔𝒊𝒏𝒖𝒏 𝒋𝒐𝒖𝒍𝒖𝒖𝒏 𝒔𝒆𝒌𝒂𝒉𝒆𝒅𝒆𝒍𝒎ä- 𝒋𝒂 𝒍𝒖𝒖𝒎𝒖𝒔𝒐𝒑𝒑𝒂? 𝑴𝒊𝒆𝒕𝒊𝒕𝒌ö 𝒎𝒊𝒕𝒆𝒏 𝒔𝒆𝒏 𝒔𝒂𝒊𝒔𝒊 𝒔𝒐𝒑𝒊𝒎𝒂𝒂𝒏 𝒓𝒖𝒐𝒌𝒂𝒗𝒂𝒍𝒊𝒐𝒐𝒏?

 𝑁𝑜, 𝑘𝑒𝑡𝑜𝑔𝑒𝑒𝑛𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑠𝑖𝑖𝑡ä 𝑒𝑖 𝑠𝑎𝑎 𝑚𝑖𝑙𝑙ää𝑛, 𝑘𝑜𝑠𝑘𝑎 ℎ𝑖𝑖𝑙𝑎𝑟𝑖𝑡 ℎ𝑒𝑑𝑒𝑙𝑚𝑖𝑠𝑠ä 𝑜𝑛 𝑗𝑎 𝑝𝑦𝑠𝑦𝑦, 𝑚𝑢𝑡𝑡𝑎 𝑚𝑎𝑘𝑒𝑢𝑡𝑡𝑎𝑚𝑖𝑠𝑒𝑙𝑙𝑎 𝑗𝑎 𝑠𝑢𝑢𝑟𝑢𝑠𝑡𝑒𝑒𝑙𝑙𝑎 𝑣𝑜𝑖 𝑘𝑦𝑙𝑙ä ℎ𝑖𝑒𝑚𝑎𝑛 𝑣𝑎𝑖𝑘𝑢𝑡𝑡𝑎𝑎 ℎ𝑖𝑖𝑙𝑎𝑟𝑖𝑚ää𝑟ää𝑛. 

𝑇ä𝑚ä𝑛 𝑜𝑙𝑒𝑛 𝑚𝑎𝑘𝑒𝑢𝑡𝑡𝑎𝑛𝑢𝑡 𝑒𝑟𝑦𝑡𝑟𝑖𝑡𝑜𝑙𝑖𝑙𝑙𝑎 𝑠𝑒𝑘ä 𝑠𝑡𝑒𝑣𝑖𝑎𝑙𝑙𝑎 𝑗𝑎 𝑠𝑢𝑢𝑟𝑢𝑠𝑡𝑒𝑡𝑡𝑢 𝑜𝑚𝑒𝑛𝑎𝑝𝑒𝑘𝑡𝑖𝑖𝑛𝑖𝑙𝑙ä. 𝑂ℎ𝑗𝑒 𝑠𝑜𝑝𝑝𝑎𝑎𝑛 𝑙ö𝑦𝑡𝑦𝑦 𝑚𝑦ö𝑠 𝐽𝑜𝑢𝑙𝑢𝑟𝑒𝑠𝑒𝑝𝑡𝑒𝑖𝑠𝑡ä, 𝑗𝑜ℎ𝑜𝑛 𝑙ö𝑦𝑡𝑦𝑦 𝑠𝑢𝑜𝑟𝑎 𝑙𝑖𝑛𝑘𝑘𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑖𝑖𝑙𝑖𝑠𝑡𝑎.
𝑂𝑚𝑒𝑛𝑎𝑝𝑒𝑘𝑡𝑖𝑖𝑛𝑖ä 𝑚𝑦𝑦𝑣ä𝑡 𝑎𝑖𝑛𝑎𝑘𝑖𝑛 𝑙𝑢𝑜𝑛𝑡𝑎𝑖𝑠𝑡𝑢𝑜𝑡𝑒𝑘𝑎𝑢𝑝𝑎𝑡 𝑗𝑎 𝐾ä𝑟𝑘𝑘ä𝑖𝑛𝑒𝑛 (𝑠𝑢𝑜𝑠𝑖𝑘𝑘𝑖𝑛𝑖 𝑘𝑖𝑣𝑖𝑗𝑎𝑙𝑘𝑎𝑘𝑎𝑢𝑝𝑜𝑖𝑠𝑠𝑎). 𝑂𝑚𝑒𝑛𝑎𝑝𝑒𝑘𝑡𝑖𝑖𝑛𝑖 𝑜𝑛 ℎ𝑦𝑣ä 𝑘𝑢𝑖𝑡𝑢𝑙𝑖𝑠ä 𝑒𝑖𝑘ä 𝑠𝑖𝑙𝑙ä 𝑠𝑎𝑜𝑠𝑡𝑎𝑒𝑠𝑠𝑎 𝑡𝑢𝑙𝑒 𝑡𝑢𝑟ℎ𝑖𝑎 𝑙𝑖𝑠äℎ𝑖𝑖𝑙𝑎𝑟𝑒𝑖𝑡𝑎𝑘𝑎𝑎𝑛. 

Ainekset

  •  ½ pussia (125g) kuivattuja sekahedelmiä tai luumuja
  • 5 dl vettä
  • makeutusta maun mukaan (erytritoli/stevia)
  • 1 tl caylonin kanelia
  • 2 rkl omenapektiiniä  

 Valmistus 

  1. Huuhtele hedelmät ja laita veteen pehmenemään vaikka yön yli tai ihan muutamaksi tunniksi. Jos et ehdi liotella, keittoaika on hieman pidempi. 
  2. Mittaa, että nestettä on n. 4,5 dl. Lisää sekaan makeutus ja kaneli. Keita pehmenneitä hedelmiä noin 15 minuuttia, muuten reilut ½ tuntia. Tarkista maku.
  3. Nostele sattumat jo tarjoilukulhoon mikäli tykkäät että sopassa on sattumia. Jos haluat sileää, soseuta nekin. Anna nyt nesteen jäähtyä!
  4. Ota esiin sauvasekoitin ja lisää omenapektiini jäähtyneeseen nesteeseen koko ajan sekoittaen. 
  5. Kaada soppa hedelmien sekaan kulhoon.
  6. Nauti joko kanelilla ja vaniljalla maustetun kermavaahdon tai herkullisen joulupuuron kera.

Klikkaa tästä ja aloita kirjoittamaan. Ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut.

Hyvinvointipolulla