Riisipuuro

5.2.2021

Riisipuuroa ketogeenisesti, oleppa hyvä! Tämän riisipuuron keittelin ihan miestäni ajatellen :). Meillä kun puolisokin syö ketogeenisesti ja hän kaipailee usein aamupuuroa niin tänä aamuna syttyi ajatus, että kaapissa olevasta konjac-riisistä voisin kokeilla keittää puuroa. Riisihän ei puuroudu kuten tavallinen riisi, mutta kyllä tämän saa saostumaan. Puurossa käytin konjac-riisin lisäksi Keto-kaurakuitua sekä omenapektiiniä, molemmat ovat Puhdas + tuotteita. Näinpä näistä sitten syntyi ihana kermainen ja täyteläinen ketoriisipuuro. Aikaa tämäkin hieman vie, mutta hyvää kannattaa odottaa ja mieskin kun oli niin innoissaan tästä.

Kaksi annosta

  • 200g konjac-riisiä (paino riisien paino ilman nestettä)
  • 1,25 dl vettä
  • 0,5 tl laadukasta suolaa
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl KETO kaurakuitua
  • 0,5 tl omenapektiiniä
  • 3/4 tl laadukasta suolaa

Valmistus

Tyhjennä konjac-riisipussin sisältö siivilään. Huuhtele niitä juoksevalla kylmällä vedellä muutaman minuutin ajan ja valuta hetki. Kaada ne sen jälkeen kattilaan. Lisää vesi ja puoli tl suolaa. Keitä näitä pikkuhiljaa kunnes vesi alkaa olla vähissä. 

Lisää nyt joukkoon kerma ja keittele 10-15 min. Lisää nyt sekaan kaurakuitu koko ajan visipilällä sekoittaen ja tämän jälkeen vielä omenapektiini. Keittele vielä viitisen minuuttia tai kunnes alkaa olla puuromaisen sakeaa. Lisää vielä lopuksi suola. Nauti voisilmän kera ja halutessasi päälle vielä cayloninkanelia. 

Satsista tulee kaksi annosta puuroa.

Ravintosisältö / annos

  • kcal 418
  • rasva 44g
  • proteiini 3g
  • hiilihydraatit 4g
  • kuitu 5g
  • suola 4g
  • kalsium 92mg
  • teollinen sokeri 0g