Rahka-marjapiiras

Rahkaa en ole kovin paljon ketogeenisella käyttänyt, mutta joskus kun satun löytymään ketoon sopivia "punalappusia" eli niitä s-kaupan viimeisen tunnin aletuotteita, niin ostoskärryyn päätyy vähän harvinaisempaakin tuotetta. Meidän lähikaupassa en ole ennen nähnyt kermarahkaa, ainoastaan niitä rasvattomia rahkoja. Satuin olemaan just  ilta-alen aikaan kaupassa niin olihan se ostettava testiin. Tiesin kyllä jo kaupassa mitä siitä teen :)

Pohja

  • 100g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1/2 - 3/4 dl karppisokeria tomuna
  • 2 pienehköä munaa
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl pofiberiä
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilijaa

  1. Blendaa karppisokeri tomuksi jos ei ole valmiina (myös täytteeseen)
  2. voitele pyöreä piirasvuoka ja laita uuni lämpiään 165 asteeseen
  3. vaahdota voi ja karppisokeritomu
  4. lisää munat ja vatkaa sekaan
  5. sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne edelliseen
  6. lusikoi taikina vuokaan ja levitä pohjalle ja pari senttiä vuoan reunoille

Täyte

  • 2 prk (400g) kermarahkaa (Valio)
  • 1/2 dl karppisokeria tomuna
  • 2 munaa
  • 2tl vanilijaa
  • 4 isoa kohmeista mansikkaa 
  • 1/2- 1 dl vadelmia
  1. Sekoita kulhossa kermarahka, karppisokeri, munat ja vanilija
  2. kaada massa pohjan päälle
  3. leikkaa kohmeiset mansikat siivuiksi (tällä konstilla ei tule hiilareita liikaa mutta saadaan mansikan aromit ja näkö piiraaseen) 
  4. asettele mansikkasiivut täytteen päälle ja ripottele myös vadelmat
  5. paista piirasta noin 20-25 min, kunnes rahkatäyte on hyytynyt ja reunat saaneet väriä (Täyte ei saisi kovin ruskistua)
  6. tarjoile piiras kylmänä