Porkkanalaatikko

  • 2 kg porkkanoita
  • 3 Kananmunaa
  • 2,5 tl suolaa 
  • 2 tl muskottipähkinää, jauhettuna
  • 5 rkl mantelijauhetta
  • 1 rkl voita
  • 150 g ranskankermaa, rasvaa 28 %

Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Laita vettä vain sen verran, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät. Pidä kattilassa kansi päällä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma sekä mausteet. Lisää manteliajauho sekä munat ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan tai foliovuokiin (3 kpl 5dl vuokaa) ja kuvioi pinta lusikalla. 

Ripottele pinnalle korppujauhoja. 

Paista 175°C:ssa noin 1h.

Ravintosisältö / 100 g

  • Energia 63 kcal
  • proteiini 1,7 g
  • Hiilihydraatit 5 g 
  • Rasva 3,4 g 
  • suola 0,8 g 
Hyvinvointipolulla