Porkkana-kääretorttu

Olen usein ajatellut kokeilla porkkanapiirakan makuista kääretorttua ja nyt se sitten tuli tehtyä. Monesti on tullut vastaan tavallisena versiona tällainen ja syyhynnyt sitte kokeilla ketogeenisena. Ihan hyvin se näytti onnistuvan kuten useimmat muutkin leivonnaiset. Kuten aina, torttu on sokeriton sekä viljaton eli sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Tortun pohja valmistetaan samaan malliin kuten normaalisti kääretorttu tehdään, joten tämän homman taitaa varmasti kaikki. 

POHJA
6 luomumunaa
¾ dl karppisokeria tomuna
½ dl mantelijauhetta
¼ dl pofiberiä
2 tl jauhettua kanelia
1½ dl leivinjauhetta
60g porkkanaraastetta 

VALMISTUS
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpiään 200 asteeseen.
Raasta porkkana.
Mittaa kuivat aineet kulhoon valmiiksi.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja karppisokeritomun kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kuiva-aineseos sekä porkkanaraaste munavaahtoon.
Kaada taikina uunipellille, levitä tasaiseksi ja paista torttupohjaa 10-12min.
Kumoa valmis pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.


Täyte
50g huoneenlämpöistä voita
200g tuorejuustoa
½ dl karppitomusokeria
1 tl karppivanilijasokeria
½ dl mantelirouhetta 

VALMISTUS
Vaahdota voi ja karppitomusokeri. Lisää tuorejuusto ja vanilija, voimakkaasti sekoittaen.
Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja ripottele mantelirouhe täytteen päälle.
Kääri pohja rullalle leivinpaperia apunakäyttäen. Aloita kääriminen kapealta sivulta niin saat tortusta muhkeamman.
Laita torttu kylmään tekeytymään.
Ennen tarjoilua voit sirotella pinnalle karppitomusokeria tai vaikka vielä kuorruttaa kermavaahdolla tai täytemassalla.


Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle.
Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle.

Ravintosisältö / 100g

  • Energia 212 kcal
  • Rasva 19g
  • Proteiini 8,4g
  • Hiilihydraatit 2,7g
  • Kuitu 2g
  • Suola < 1g