Pinaattikeitto

17.3.2021

Pinaattikeitto. Se herkullinen ja nopea valmistettava sekä aina yhtä maistuva. Pinaatin voi mainiosti myös korvata vaikka nokkosella. Nykyään tätä tulee kyllä syötyä yhä harvemmin pinaatin runsaan oksalaattipitoisuuden vuoksi, mutta ei tätä täysin voi jättää poiskaan ruokalistalta. Pinaattikeiton kaveriksihan kuuluu perinteisesti keitetyt munat. Keitto on vielä todella vähähiilihydraattinen sillä annos sisältää sitä vain 2g.

Ketogeenisen ruokavalion myötä on tullut opeteltua uusia tapoja valmistaa ja muokata ruokia sekä niiden myös ainesosia itselle sopivaksi. Tässä keitossa ei ole käytetty lainkaan vehnää eikä muitakaan tärkkelyspitoisia suurusteita vaan ne on korvattu keltuaisilla. Nälänkin tämä keitto pitää loitolla huomattavasti pitempään kuin ne perinteiseen malliin tehdyt. Tämä keitto sopii mainiosti myös gluteenittomaan ruokavalion.

2 ANNOSTA

  • 4 keltuaista
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5dl hienonnettua pinaattia
  • 1 tl suolaa

VALMISTUS

  1. Erottele keltuaiset kattilaan
  2. Lisää kaikki muuta aineet paitsi suola ja sekoita käsivispilällä voimakkaasti kaikki sekaisin
  3. Kuumenna keittoa varovasti koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. 
  4. Lisää suola
  5. Tarjoile esim kananmunien kera

Ravintosisältö / annos

  • energia 242 kcal
  • rasva 34g
  • proteiini 7g
  • hiilihydraatit  2g
  • suola  2g