Pannukakku

22.6.2019
Pannukakku ei voi epäonnistua. Vai voiko? Meillä lapset sanoo, että miten äiti saatkin aina pannareista tuon näköisiä, ei kuulema tule heillä yhtä hyvät. Pannukakkuun täytyy tulla uunissa paljon isoja muhkuroita :)
Pannukakku on ketoleivonnaisista niitä ensimmäisiä, joita koskaan aloin itse kehitteleen ja kokeileen, sillä ajattelin, ettei se voi epäonnistua. Ei se pettänyt silloinkaan. Vierastin vielä manteli- ja kokosjauhoja, joten tästä tuli sitten ihan jauhoton. Tein taikinan blenderissä, että lieneekö onnistunut koostumus juuri tässä. Minulla on tavallista isompi uunipelti, joten ohje on tehty sen mukaan. Pienennä määriä mikäli epäilet liian suureksi sinulle.

Että tämä leivonnainen osaakin maistua aina yhtä hyvälle ja toimii niin makeana kuin suolaisena. Hommasin aikanaan meidän asuntoautoonkin pienen blenderin ihan tätä pannukakkutaikinaa varten. Toki sille tuli muutakin käyttöä myös. 
Ei muuta kuin blenderi käyntiin ja laittamaan pannukakkukekkerit pystyyn.

Tarvitset 

  • 10 luomumunaa
  • 375g  Mascarpone- tuorejuustoa 
  • 75g sulatettua voita
  • (1 rkl psylliumia) voi jättää poiskin
  • 1 tl suolaa
     

Makeaan versioon lisäksi 

  • ½ dl erytritolia tai muutama tippa nestemäistä steviaa
  • 2 tl kardemummaa
  • hieman vanilijaa

 

  1. Laita uuni lämpiään 200° asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla 
  2. Riko munat blenderiin ja lisää mascarpone sekä kuivat aineet sekaan (paitsi psyllium)
  3. Sulata voi kattilassa kaada ohuena nauhana kannen aukosta sekaan koneen käydessä. Lisää myös psyllium tässä vaiheessa koneen käydessä. Anna vielä hetki käydä.
  4. Kaada taikina uupellille ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pannukakku on kauniin värinen.