Pannacotta

14.3.2019

Onko PannaCotta eli kermavanukas tuttu jälkiruoka? Se on alkujaan Italiasta ja tarkoittaa "keitettyä kermaa".  Tämän jälkiruoan alkuperä ei ole tiedossa, mutta teorian mukaan kermaa nautittiin aluksi sellaisenaan tai hedelmillä makeutettuna. Meillä lapset sanovat tätä vanukkaaksi, minusta pannacotta on hienostuneempi nimi tälle, mutta kyllähän se vanukaskin saa olla :)

PannaCotta on helppo tehdä myös ketogeenisesti eli tavallinen valkoinen sokeri vaihdetaan ketoystävälliseen makeutukseen ja siinä se on.

PANNACOTTA 4:lle 

  • 3 dl Kuohuokermaa
  • 0,25dl karppisokeria 
  • 1 tl vanilijajauhetta tai 1 vaniljatanko
  • 1tl vanilijauutetta tai vanilija-stevia tippoja
  • 2 liivatelehteä


VALMISTUS

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

  2. MIttaa kattilaan kerma, makeutus ja vanilijajauhe (tai halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan ja laita tanko vielä kattilaan). Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia ja lisää suola. (Suola poistaa "tyhjän" maun kokeile vaikka maistamalla ennen kuin lisäät suolaa ja sen jälkeen) Samalla maistat onko makeus sopiva.

  3. (Poista vanilijatanko mikäli käytit)

  4. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.

  5. Kaada kermaseos annoskulhoihin tai laseihin ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

Vinkki! halutessasi voit laittaa kulhojen pohjalle myös vadelmia

1 annoksen ravintosisöltö (ilman marjoja)

  • Energia 253 kcal
  • Rasva 27g
  • Proteiini 2g
  • Hiilihydraatit 2g