Paholaisenhillo

Oletko löytänyt kaupasta sokeritonta paholaisen hilloa? Minä en, mutta sehän ei yllätä. Onneksi sitäkin voi tehdä itse. Paholaisen hillohan sopii täydellisesti Vuohenjuustobroilerin kaveriksi tai oikeastaan tämä ruoka ihan huutaa sitä siihen kylkeen. 

Hilloa ei kannata tehdä järin suurta määrää kerralla sillä se ei tietenkään säily kuten sokerilla säilötyt. Tämä ohje on aika sopiva ja sen saa käytettyä nopsaan.

PAHOLAISENHILLO, ilman sokeria

250g Kotimaisia kypsiä tomaatteja
1 (n.250g) iso paprika
2-3 kpl punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
½ tl Suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
2,5 rkl omenaviinietikkaa
1 dl erytritolia/steviaa
1,5 rkl omenapektiiniä

(voit myös tehdä hillosta keltaista, käytä tällöin keltaisia vihanneksia ja chiliä)

Valmistus
Huuhtele vihannekset. Silppua tomaatit sekä paprika pieniksi kuutioiksi, poista kanta. Leikkaa chili oikeine pieniksi paloiksi.


Purista valkosipulikynnet puristimen läpi ja lisää ne tomaatti-paprika sekoitukseen.
Lisää kaikki einekset kattilaan paitsi omenapektiini

Keittele hiljalleen n.45 minuuttia, sekoita välillä.
Maista tässä vaiheessa ja lisää chiliä jos haluat tulisemman paholaisen hillon. Tulisuus vähenee kun paholaisen hillo jäähtyy, joten älä säästä tulisuuden kanssa, tämän hillon idea on just tulisuuden ja makeuden kombo.


Sekoita loppuvaiheessa, n. 15 min ennen kuin hillo valmista sekaan omenapektiini. Anna kiehua hiljalleen.

Kaada puhtaisiin lasipurkkeihin/purkkiin, sulje ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy jäähtyessään. Tämä ei säily kuukausia kuten sokerilla hillottu, joten kerralla ei kannata tehdä kovin valtavaa annosta. Säilyy kuitenkin jopa kuukauden kylmässä.