Paahtoleipä

5.1.2019

Tämä muhkea paahtoleipä syntyi kun tarvitsin ketogeeniseen voileipäkakkuun sopivan leivän. Leipä syntyikin kädenkäänteessä. Ohje on hyvin yksinkertainen ja myös maidoton. Leivässä käytin jauhoina ainoastaan pofiberiä. 

Mikäli sinulla on useampi vuoka kannattaa leipiä tekaista kerralla heti useampi. Valmiit leivät voit vaikka siivuttaa ja pakastaa muutaman siivun erissä. Leipä toimii todellakin mainiosti voileipäkakuissa. 

Kätevin paistoon osoittautunut vuoka on ehdottomasti silikoninen tarttumattomuutensa vuoksi, mutta myös muissa vuoissa se onnistuu kun vuoraat vuoan leivinpaperilla.

Ainekset 1 vuokaleivälle

  • 7 munaa
  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl pofiberiä
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 rkl psylliumia
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  1. Mittaa kulhoon vesi ja suola
  2. Lisää pofiber ja sekoita voimakkaasti vispaten  sekaan kunnes tasaista
  3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen
  4. Mittaa pofiber toiseen kulhoon ja lisää leivinjauhe sekaan. Lisää edelliseen seokseen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina suorakaiteen malliseen silikonivuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  6. Tasoita pinta ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle.
  7. Paista 165 asteessa noin 1h 15min
  8. Anna hetki jäähtyä ja poista vuoasta.

Ravintosisältö / 100g: Energia 150 kcal, rasva 11,3 g, proteiini 7,2g, hiilihydraatit 1,9 g, suola 1,5g, kuitu 7g