Omena-toscapaistos

Nämä herkulliset paistokset syntyivät syysomenien aikaan. Saimme naapurista pari sankollista omenoita ja olihan niille keksittävä käyttöä. Niinpä tein meille päiväkahville nämä herkut. Toscapaistos sopii myös jälkiruoaksi. Kaveriksi suosittelen herkullista tätä vanilijakastiketta.

2 annosta

1 pieni omena

  • 4rkl voita
  • 2rkl mantelijauhetta
  • 1dl mantelilastuja
  • 1rkl steviaa ta karppisokeria
  • 1 tl vanilijaa
  • ripaus kanelia
  • hyppysellinen suolaa


Valmistus

  1. voitele kaksi pientä annosvuokaa
  2. pilko omena pieniksi kuutioiksi ja jaa vuokien pohjalle
  3. sulata voi pienessä kattilassa tai mikrossa
  4. lisää loput aineet voin sekaan
  5. jaa tosca vuokiin omenakuutioiden päälle
  6. paista 175 asteessa n.15min
  7. anna hetki jäähtyä ja tarjoile kylmän vanilijakastikkeen kera