Munattomat ketosämpylät

Kyllästyttääkö toisinaan kun melkein joka ikiseen leivonnaiseen tulee sitä kananmunaa? Vai onko niin, että olet jopa munalle allerginen? Jos näin on niin nämä sämpylät saattavat sitten olla just sun pelastus. Sämpylät on kaiken lisäksi tosi helpot ja nopsa valmistaa.

Näissä ketosämpylöissä on hieman makeahko maku joka tulee kookoksesta. Omassa suussa nämä maistuu aivan ihanalle ja ovat myös herkullisen meheviä. Suosittelen kyllä kokeilemaan, puolita vaikka ohjeen annos ja tee testisatsi.  (Alkuperäinen ohje oli jollain Amerikkalaisilla ketosivuilla, jonka vahingossa bongasin.  Mitat näissä ovat kyllä niin oudot sekä kielimuuri tuli vastaan, etten tiennyt miten käy. No, joka tapauksessa näistä tuli ihan onnistuneita.) 

Molemmat sämpylät on tehty samalla ohjeella, mutta vasemman puoleiset on jauhotettu kookoshiutaleissa ja oikeanpuoleiset voideltu vedellä ja päälle ripoteltu seesaminsiemeniä. 

TARVITSET

  • 6 dl Mantelijauhoja
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 7,5 rkl psylliumia (Finax)
  • 1 tl suolaa
  • 1rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl n.40 asteista vettä

Ravintosisältö / 1 kpl

  • Energia 178kcal
  • rasva 14g
  • proteiini 6g 
  • Hh 3g

Mittaa kuivat aineet kuhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää Omenaviinietikka ja oliiviöljy. Sekoita. Lisää lopuksi vesi ja sekoita. Vaivaa vielä taikinaa hetki käsin. Tästä pitäisi tulla mukavasti muovailtava massa. Jaa taikina 10 osaan, helpoiten se käy kun muotoilet taikinasta pallon, taputtelet hieman litteämmäksi ja jaat sen veitsellä alla olevan kuvan mukaisesti. Pyörittele käsissä palloja ja pyöräytä vielä kookosjauhossa halutessasi tai voitele vedellä ja ripottele pinnalle seesamin siemeniä. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista 180 asteessa n. 30 min ja nosta  sitten lämpötila 200 asteeseen, paista vielä n. 5 min niin saat ihanan rapean pinnan. Nauti voin kera vaikka heti.