Keto-Moussaka 

Rakastatko Kreikkalaisia ruokia? Oletko maistanut moussakaa? Se on myös todella helppo valmistaa ketogeenisena versiona eli ilman perunaa sekä perinteistä suurustettua valkokastiketta. Ilman näitäkin saa aikaan todella maukkaan moussakan. Voit uskoa, että tämä vie kielen mennessään, joten ei muuta kuin kauppalistaa laatimaan ja moussakan tekoon.


Ravintosisältö / 100g  /  1 annos

  • Energia 157 kcal / 413 kcal
  • rasva 12,1g  / 32g
  • proteiini 9,9g  / 26g
  • Hiilihydraatit 1,8g  / 5g



6 annosta

  • 350-400g munakoisoa (1 kpl)
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 400g naudan jauhelihaa (10%)
  • 1rkl voita paistamiseen
  • 1/2 dl sipulikuutioita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 200g paseerattua tomaattia
  • 1 dl kuohukerma
  • 200g juustoraastetta (väh 23% rasvaa)
  • 1 prk Koskenlaskija ruoka, Cheddar
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 tl kuivattua minttua
  • 1 rkl voita vuoan voiteluun

Valmistus

1. Pese ja siivuta munakoiso n. 1cm paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, voitele siivut oliiviöljyllä molemmin puolin. Kuivata niitä uunissa 180 asteessa 15 -20min. 

2. Paista jauheliha ja sipulit voissa.

3. Lisää paseerattu tomaatti, koskenlaskija ja kerma.

4. Lisää suola, minttu ja mustapippuri. Anna hautua 5min

5. Lisää juustoraaste.

6. Voitele vuoka.

7. Laita vuoan pohjalle kastiketta sen verran, että pohja peittyy. Lado seuraavaksi munakoisosiivuja kerros. Kaada puolet kastikkeesta ja toista sama kunnes kaikki laitettu.

8. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. 

9. Paista 180 asteessa n. 30min. 

10. Anna hetki vetäytyä ja tarjoile esim. raikkaan salaatin kera.