Minipizzapohjat

Minipzzat sopivat hetkeen kuin hetkeen. Ne voi pakastaa ja sulatella tarvittaessa. Minipizzat on myös helppo tarjottava vaikka lasten juhliinkin, kelpaa takuulla. Näidenkin täytteissä on mielikuvitus vain rajana. 

Ps. Voit tehdä samalla ohjeella myös isommat pizzat. Annoksesta tulee kaksi pizzaa. Ohjeen lopussa enemmän.

POHJA-AINEKSET

  • 225g mozzarella juustoraastetta
  • 20g (2rkl) maustamatonta rasvaista tuorejuustoa (esim Viola tai Philadelphia)
  • 1,5dl (150g) Mantelijauhetta
  • 0,5 dl pofiberiä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 0,5tl laadukasta suolaa

Tee taikina näin

Sulata mozzarellaraaste esim mikrossa (n.1min). Lisää sekaan tuorejuusto, sekoita. Lisää puolet mantelijauhoista ja sekoita. Lisää muna ja siteen vielä loput mantelijauhot. Sekoita tasaiseksi kunnes taikina alkaa irrota käsistä. 

LAITA UUNI LÄMPIÄÄN 180°C (kiertoilma) - 200°C

1. Jaa taikina kahteen osaan.

2. Kauli levyksi ensin toinen ja painele pyöreällä muotilla pohjia ja nostele minipohjat pellille.

3. Tee samoin toiselle osalle.

4. Taikinasta jääneet osat voit yhdistää ja kaulita uudelleen.

5. Esipaista pohjia 10min ja täytä mieleisillä täytteillä. Paista vielä 10-15min.

Vinkki! Voit myös tehdä satsista 2 isoa pizzaa. Jaa taikina kahteen osaan. Öljyä kädet ja muotoile taikinapalat pyöreiksi. Aseta molemmat omalle leivinpaperille ja aloita painelemalla keskeltä kohti reunoja. Taputtele sopivan ohuiksi, noin 25cm halk, mutta jos haluat, että reunat jää hieman pulleiksi, elä litistä niitä. Öljyä tarvittaessa kädet välillä. TÄRKEÄÄ: Esipaista, jotta pitsa pysyy koossa myös syödessä! 

Laske pohjille makrot sen mukaan montako minipizzaa teit eli jaa koko määrä pohjien määrillä.

Makrot koko satsi (pohjat)

  • Kcal 1137
  • rasva 88g
  • Proteiini 73g
  • Hh 14g

Minipizzat on kätevä ottaa vaikka retkievääksi. Maistuvat myös kylmänä.


HELPPO PIZZATÄYTE! 

Leivtä pohjien päälle tomaattikastiketta, laita päälle metwurstisiivut ja pinnalle vielä juustoraastetta. Sirottele lopuksi pinnalle oreganoa tai pizzamaustetta.