Mehevä porkkanakakku

Tämä kakku syntyi oikeastaan hieman vahingossa. Olin ajatellut tehdä ihan muuta, mutta siihen ei sitten ollutkaan kaikkia tarvittavia aineita, mutta olin jo ehtinyt vaahdottaa voi ja karppisokerin. Sitten huomasin jääkaapissa muutaman porkkanan nysän ja päätin hyödyntää ne tässä. Näköjään ne parhaat leivonnaiset syntyy aina sattumalta :)

POHJA (8-10 annosta)

  • 100g huoneenlämpöistä voita
  • 1 - 1,5dl karppisokeria tomuna
  • 2 munaa
  • ½ tl laadukasta suolaa (esim puhdistamaton merisuola)
  • 3 rkl ranskankermaa
  • ½ dl kuohukermaa 
  • 1 dl pofiberiä
  • 1 dl mantelijauhoja
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta 
  • 2dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • ½ tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  •  3 rkl kanelia

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat tai leikkaa leivinpaperista sopivia suikaleita ja vuoraa sillä reunat. Laita uuni lämpiään 175 asteeseen.

  • Blendaa karppisokeri tomuksi (myös kreemiin)
  • raasta porkkanat (1-2 porkkanaa)
  • sulata voi ja lisää makeutus, suola, kaneli sekaan.
  • Lisää munat, ranskankerma, kerma ja porkkanaraaste, sekoita
  • Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekaan. Sekoita.
  • tarkista maku
  • lusikoi taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
  • paista n. 40min
  • anna jäähtyä ja irroita vuoasta. 
  • tee kuorrute
     


Kuorrute

  • 1/2 dl karppisokeria tomuna
  • 150g maustamatonta tuorejuustoa
  • ripaus vanilijaa

Päälle pekaani-, saksanpähkinöitä tai mantelirouhetta

Vatkaa tuorejuusto, vanilija ja karppitomusokeri notkeaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Vimeistele pähkinöillä yms


RAVINTOSISÄLTÖ/ 1 pala

  • Energia 251 kcal
  • rasva 25g
  • Proteiini 4g
  • Hh 3g