Mango-rahkapiiras

Useimpien pääsiäiseen ja kevääseen kuuluu vahvasti raikkaan keltainen väri. Se tuo mieleen auringon ja luo positiivista energiaa. Tämä raikas, ketogeeninen ja täysin viljaton Mangopiiras on jokaisen pääsiäsipöydän piristys. Piiraasta riittää noin 12 henkilölle ja makrot laskettu sen mukaan / annos.

POHJA
120g smetanaa tai ranskankermaa 
3 luomumunaa
⅓tl laadukasta suolaa
½ dl erytritolia
1 tl kardemummaa
1 tl ksantaania
2 dl pofiberiä
2 rkl psylliumia


1. Voitele piirakkavuoka
2. Mittaa smetana, munat, suola, erytritoli ja kardemumma kulhoon ja sekoita.
3. Mittaa ja sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää muna-smetanaseokseen.
4. Anna taikinan turvota hetki ja kumoa se voideltuun piirasvuokaan.
5. Painele kelmun avulla taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 

6. Laita uuni tässä vaiheessa lämpiään 165°c (kiertoilma) tai tavallinen uuni 175°c.

Piiras paistetaan kohtuu matalassa lämmössä, jottei täyte ruskistuisi.

TÄYTE
300g kermarahkaa
vajaa ½ dl erytritolia
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 luomumuna
Vanilijaa
½ dl mangososetta, tee sose itse tai käytä valmista (esim bonne)


1. Pese sitruuna ja raasta puolet sitruunan kuorista. Halkaise ja purista toinen puoli mehuksi.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle ja tasoita.
3. Kaada mangososeesta ohuena nauhana raitoja rahkatäytteen päälle ja tee marmorikuviointi vetämällä esim coktailtikulla vuoroin ylhäältä ja vuoroin alhaalta poikkiraidoin.
4. Paista piirasta 25-30 minuuttia.
Tarjoile kylmänä.


Ravintosisältö / annos:

  • Energia 110 kcal
  • rasva 8g
  • proteiini 5g
  • hh 2g