Mango-hyytelökakku

Hyytelö- sekä juustokakut ovat näyttäviä sekä herkullisia juhlapöytien katseenvangitsijoita. Tähän aurinkoiseen hyytelökakkuun tuo raikkautta ja kirpakkuutta sitruuna, mutta halutessaan sen voi jättää myös pois ja korvata esim tyrnimehulla. Kannattaa rohkeasti kokeilla.

POHJA

  • 50g voita
  • 2,5 dl mantelijauhoja
  • 0,5dk karppisokeria
  • 1 tl kanelia

Pingota irtopohjavuoan (22cm) pohjalle leivinpaperi. 

Paahda voi ja karppisokeri paistinpannulla. Lisää mantelijauho sekaan. Kaada massa vuokaan ja levitä tasaiseksi. Laita kylmään odottamaan. Pohjaa ei enää paisteta.

TÄYTE
  • 3/4 osa sitruunan mehusta ja raastettu kuori
  • 3 dl kuohukermaa
  • 200g kermarahkaa
  • 100g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 dl karppisokeria
  • 2 tl vanilijaa
  • 3 liivatelehteä
  1. Raasta sitruunankuori ja purista mehut
  2. laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
  3. Vaahdota kerma ja laita hetkeksi kylmään odottamaan
  4. Notkista mascarpone ja rahka toisessa kulhossa, lisää sekaan makeutus, vanilija ja sitruunankuoriraaste
  5. kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne kuumaan mehuun yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen
  6. Lisää liivatemehu rahka-mascarponeseokseen voimakkaasti vatkaten
  7. Lisää lopuksi kermavaahto ja tarkista maku.
  8. kaada massa pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. 
  9. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3h


PÄÄLLYS

  • 1 dl mangososetta (esim bonne)
  • 1 liivatelehti
  • 1/3 sitruunanmehusta

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen n.5 minuutiksi. Kuumenna sitruunanmehu ja liota pehmennyt  liivate siihen. Lisää mehu mangososeen sekaan ja kaada välittömästi kakun pinnalle ja levitä tasaiseksi. 

Anna hyytyä kylmässä n.30minuuttia ja halutessasi voi vielä viimeistellä sulatetulla suklaalla.