Makeat leivonnaiset

Klikkaa kuvaa tai nimeä niin aukeaa koko resepti.

Mudcake

13.09.2019

Tää on ihanaa. Aivan suussa sulavaa. Kakku on helppo tehdä ja maistuu herkulliselta lämpimänä, vaikka kermavaahdon kera.

Joskus on vaan pakko saada jotain hyvää ja äkkiä. Vaihdoin vanhasta kuppikakkureseptistä jauhot ja sokerin ketoilijalle sopivaksi sekä suklaan 80%. Kakusta tuli kyllä oikeen mehevää ja herkullista.
Suklainen kakku maistuu lämpimänä niin ei tarvitse odotella jäähtymistäkään.
Ei muuta kuin kakut mikroon.
(PS. Kun kerrot aineiden määrät kolmella, saat...

Sulata voi ja lisää sekaan mieleinen makeutus. Lisää seuraavaksi munat ja creme fraice, sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sekaan. Lopuksi lisää mustikat varovasti etteivät kovin rikkoontuisi.

Voitele pyöreä kakkuvuoka tai pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.

Tämä kakku ei välttämättä vaadi edes makeutusta, joten mikäli kaikki makeutusaineet tuntuu tökkivän, jätä huoletta pois. Sitruuna tuo tähän kyllä makeutta.

"Vuokapullat"

19.08.2019

Joskus tekee mieli pullaa niin kehittelin sitten tällaisen helpon pullakakkureseptin ja ihan näistä pulla tulee mieleen 😋.

Tee näin
1. Sulata voi ja lisää kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele pohja-seos kakkuvuoan pohjalle. Laita kakkuvuoka jääkaappiin odottamaan.
3. Uuni päälle. Kiertoilma 140 ja normi 160.
4. Sekoita täyteainekset kulhossa
5. Ota pohja jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. Laita...

Tämä kakku syntyi oikeastaan ihan vahingossa kun tein smoothieta ja jäi melkeen täysinäinen tölkki kookosmaito. Seuraavana päivänä on reissuun lähtö joten täytyi minimoida jääkaapin sisältö ja keksiä käyttöä lopulle. Olin ottanut tölkistä 4rkl.

Hyvinvointipolulla