Maidoton jäätelö

Kesä on tulossa kovaa kyytiä ja mitä on kesä ilman jäätelöä! 

Herkullisen, mieluisan ja juuri omaan ruokavalioon sopivan jäätelön löytäminen kaupasta on vielä aika haastavaa. Valikoima on aika suppea eikä joka kylän kaupasta löydy lainkaan. Silmiini ei ole osunut vielä maidotonta, ketogeeniseen ruokavalioon soveltuvaa jäätelöä lainkaan, joten kehittelin myös sellaisen. Tästä tulikin sitten ihan mielettömän hyvää. Toisenlainenkin versio tulossa ennen kesää.

Jäätelön voi tehdä isoon rasiaan tai sopiviin annosrasioihin, jolloin sitä on helpompi ottaa se kerta-annos. 

Maidoton mustikkajäätelö
Maidoton mustikkajäätelö

Ainesosat jäätelöpohjaan

  • 5 luomumunaa
  • 1 tölkki (400g) kookoskermaa (koko sisältö)
  • 1 dl erytritolia tomuna
  • 15-20 tipaa nestemäistä steviaa
  • 0,5 tl aitoa vanilijajauhetta

Valmistus

  1. erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin
  2. lisää keltuaisten sekaan makeutus, vanilija sekä kookoskerma ja sekoita keskenään
  3. mausta seos tässä vaiheessa mieleiselläsi maulla (jäljemmin löytyy esimerkkejä)
  4. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä keltuais-kookosseokseen 
  5. kaada massa pakastamisen kestävään astiaan tai annosrasioihin ja laita pakastimeen. 
  6. Sekoittele noin tunnin välein, annoksia hieman tiheämpään. 
  7. Tämä jäätelö ei jämähdä kovin nopeasti joten kestää jopa 5h ennen kuin se on oikein kunnolla jämähtänyt. Mutta jos tykkää syödä pehmeämpänä niin ei kannata odotella noin kauaa. 

Ravintosisältö / 100g (ei sisällä makuja)

  • Energia 197 kcal
  • rasva 18,5g
  • proteiini 6g
  • hh 3,4g



Jäätelön maustaminen

Mustikkajäätelö: 2 dl mustikoita joista puolet saa olla jäisiä ja puolet pehmeitä, hieman litsattuja.

Sekoita ensin pehmeät, litsatut mustikat keltuais-kookoskermaseokseen ja tämän jälkeen vielä jäiset. Lopuksi lisätään valkuaisvaahto.

Maidoton mustikkajäätelö annoskulhossa
Maidoton mustikkajäätelö annoskulhossa

MAUSTAMISVAIHTOEHTOJA

Vadelma-lakritsi: 1 rkl raakalakritsijauhetta, 1,5dl kohmeisia vadelmia rouheena

Sekoita lakritsijauhe keltuais-kookoskermaseokseen. Tämän jälkeen lisää valkuaisvaahto sekä vadelmarouhe. 


Suklaa: 1 dl kookoskermaa, 4 + 1 palaa tummaa suklaata, 5 tippaa nestemäistä steviaa

Kuumenna kookoskerma ja paloittele 4 suklaapalaa sekaan. Anna niiden sulaa hetki. Lisää steviatipat ja sekoita tasaiseksi. Lisää seos keltuais-kookosmassaan ja sekoita. Lopuksi lisää valkuaisvaahto. Kaada jäädytysrasiaan.

Rouhi jäljellä oleva suklaapala ja ripottele jäätelön pinnalle.


Pistaasi: 1-1,5 dl pistaasipähkinöitä rouhittuna (osan voi halutessaan blendata hienoksi.)

Sekoita pähkinät keltuais-kookoskermamassaan. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Kaada pakasteen kestävään rasiaan. 

Vinkkinä: Viimeisen sekoituksen jälkeen voit lisätä pinnalle vielä pistaasipähkinöitä.