Maapähkinävoikakku

Tämä kakku syntyi erään asiakkaan toiveesta. Hän toivoi kakkua, jossa olisi maapähkinävoita, muttei osannut kertoa millaista, joten sain vapaat kädet toteuttaa. Tästähän tuli hyvinkin suosittu! Kakku on tietenkin ketogeeninen, vähähiilihydraattinen, sokeriton, viljaton sekä gluteeniton.

Tein tietenkin ensin testikakun ja täytyy sanoa, että se ylitti kaikki odotukseni. Testimaistajatkin olivat ihan haltioissaan ja olivat sitä mieltä, että maistuu Snickersille. Totta tosiaan, sille se maistui. Varokaa, saattaa viedä kielen mennessään. 

Alla vielä vinkki miten saat kakusta todella "snickersmäisen" lopputuloksen :)

Maapähkinävoikakku
Maapähkinävoikakku

ALKUVALMISTELUT

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (n.22cm) pohjalle ja vuoraa vuoan reunat alla olevan ohjeen mukaan.


POHJA

  • 50g voita (sulata)
  • 1/2 dl karppisokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 1,5 dl mantelijauhoa
  • 2rkl raakakaakaojauhetta tai makeuttamatonta kaakaojauhetta 
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna


  1. Sulata voi mikron kestävässä astiassa, jossa voit myös paistaa pohjamassan. Tämä paistetaan mikrossa. (Onnistuu varmasti tavallisessakin uunissa vaikka suoraan irtopohjavuoassa n.10 min 180 asteessa)
  2. Lisää kuivat aineet voisulaan ja sekoita.
  3. Lisää lopuksi muna. 
  4. Paista seos mikrossa n. 2-2,5 min, riippuen mikron tehosta.
  5. Sekoita sen jälkeen murumaiseksi 
  6. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoanreunat joko leivinpaperisuikaleilla tai tähän tarkoitetulla kirkkaalla reunakalvolla.
  7. Kaada muruseos vuokaan. Levitä tasaiseksi, muttei kannata painella järin tiukkaan jotta pohja leikkautuu helpommin.
  8. Voit laittaa kylmään jäähtymään.

TÄYTE

  • 1,5 dl maapähkinävoita
  • 3/4dl karppisokeria
  • Vanilijaa
  • 125g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  1. Notkista maapähkinävoi ja mascarpone kulhossa esim sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella
  2. Lisää makeutus ja vanilija
  3. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi, mutta varo ettei mene voiksi
  4. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen pähkinävoi-mascarponemassaan ja tarkista maku.
  5. Lusikoi massa pohjan päälle vuokaan ja levitä tasaiseksi. Laita kylmään.



Tässä vaiheessa voit irrottaa vuoan reunat ja reunakalvon/-paperin varovasti ja sitten kuorrutteen valmistukseen.

KUORRUTE

  • 1dl kuohukermaa
  • 3rkl karppisokeria
  • 40g tummaa suklaata (väh 85%)

1. Kuumenna kerma ja makeutus kiehuvan kuumaksi ja ota pois liedeltä. 

2. Paloittele suklaa kerman sekaan pieninä paloina. Anna olla hetki ja sekoita kunnes suklaat sulaneet ja seos on tasaista. Seos saa olla sellaista, että sen saa kaadettua ja  levitettyä kakun pinnalle. Jos epäilet, että on liian löysää, lisää muutama suklaan murunen. 

3. Kaada suklaakastike siten että aloitat kaatamaan keskelle kakkua ja siitä pikkuhiljaa reunoja kohti. Suklaa saa valua hieman reunojen ylikin.

4. Viimeistele kakku erilaisilla pähkinöillä kuten suolatut macadamiapähkinät, hassel-, pekaani- ja saksanpähkinä. Osaa voi hieman rouhia pienemmiksi muruiksi. 

5. Laita kakku hetkeksi kylmään. Kuorrute ei kovetu liiaksi vaan pysyy leikattavana.

VAROITUS! Kakku voi viedä kielen mennessään :)

Ravintosisältö: tulossa myöhemmin

Tässä vinkki jos haluat kakusta oikeen Snickers-version :) 

  • 1. Vuoraa vuoan reunat joko leivinpaperisuikaleilla tai tähän tarkoitetulla kirkkaalla reunakalvolla. 
  • 2. Laita pohjan päälle suolattuja pähkinöitä ja keitä kinuskikastike, kaada kastike pähkinöiden päälle. 
  • 3. Tämän jälkeen lusikoi maapähkinävoivaahto ja laita kylmään odotteleen ainakin pariksi tunniksi. Voi tehdä tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä.
  • 4. Valmista vielä kuorrutuksen (suklaakastike) ohjeen mukaan.
  • 5. Valuttele ensin hieman kastiketta ja ripottele väliin suolattuja pähkinöitä. Tämän jälkeen loput kuorrutteet ja loput pähkinät päälle.