Luciankakku

13.12.2019

Tänään on Lucian päivä, joten ajattelen, että tämän eilisen luumukakun nimeksi sopii mainiosti Lucian-päivän luumukakku 👌
Julkaisemani kuva tästä kakusta herätti paljon huomiota ja moni pyysikin reseptiä, joten laitan sen nyt myös tänne🤶. Itse tykkään ihan hirveästi luumusta joten teen kyllä tätä kakkua myös jouluksi.

Suosittelen keittämään luumuhillon ihan ensimmäisenä, jotta ehtii jäähtyä ja kannattaa keittää isompi satsi kerralla :).

Mukavaa joulunodotusta!

Keitä luumuhillo. Tämän voi ja kannattaakin tehdä jo hyvissä ajoin ennakkoon.


250g kivettömiä kuivattuja luumuja
1,5-2dl vettä
1rkl steviaa tai karppisokeria
2 rkl Chian-siemeniä


Laita kattilaan vesi ja luumut. Keitä n.15min tai kunnes luumut ovat pehmeitä. Lisää makeutus ja chia-siemenet (ja tarvittaessa vettä ettei kuivu). Keittele vielä vähintään 15min. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä.


Vaahto
2,5dl kuohukermaa
Makeutusta maun mukaan
½ rasiaa mscarponea
Vanilijaa


Vaahdota kerma. Lisää loput aineet ja sekoita.
Kokoa kakku. Koristele tuoreilla luumuilla. Ripottele pinnalle hieman kanelia.
Ihanaa Lucian-päivää ja maukasta joulua ❤

Pohja:

6 munaa
1dl karppisokeria (blendaa tomuksi)
½dl lupiinijauhoa
½dl mantelijauhoa
tai 1dl mantelijauhoa
1,5tl leivinjauhetta


Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja tomu-karppisokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää munavaahtoon. Paista 180 asteessa 10-12 min. Kumoa valmis pohja leivinpaperille ja irroita paistopaperi.

Leikkaa levy neljään osaan. Voit käyttää kaikki osat kakkuun, riippuen minkä kokoisen haluat. Itse käytin tuossa vain kolme.


PS. Älä kostuta kakkua, nesteet valuu pois ja tietää sotkua. Tämä kakku ei edes vaadi kostutusta.