Lousianan broilerikeitto

Mausteinen Broilerikeitto lämmittää mukavasti talvipäivänä! Tätä keittoa kannattaakin valmistaa kerralla heti isompi satsi. 

Tämä täyteläinen, maidoton keitto on maustettu mm Cajun-mausteseoksella. Mausteseos juontaa juurensa Lousianan osavaltiosta Yhdysvalloista ja siitä sitten minun keittokin on saanut nimensä. Cajun-mausteen lisäksi on makua antamassa kurkuma, valkosipuli, punasipuli sekä paprika. Täyteläinen koostumus keittoon saadaan kookoskermalla. Keitto on maidoton ja gluteeniton sekä sopii mainiosti ketogeeniseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. 


Ravintosisältö /  annos

  • Energia 511 kcal
  • rasva 33g
  • proteiini 48g
  • hiilihydraatit 5g


Ohje 3:lle annokselle

  • 2rkl Gheetä paistamiseen
  • 600g broilerin fileetä suikaleina
  • 1/2 dl punasipulia kuutioina
  • 1/2 dl paprikaa kuutioina
  • 1-2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 4dl vettä
  • 2,5dl kookoskermaa
  • 1,5-2 tl Cajun-mausteseosta (Urtekram)
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1-2 tl puhdistamatonta merisuolaa
  • tuoretta persiljaa

Valmistus

  1. ruskista broilerin suikaleet ghee-voissa (voit myös käyttää normaalia voita jos et tarvitse maidotonta)
  2. lisää punasipuli, valkosipuli ja paprika ja kuullota sen aikaa kun vesi kiehuu
  3. mittaa kattilaan vesi, keitä kiehuvaksi ja lisää suikaleet, mausteet ja suola
  4. Lisää vielä kookoskerma ja keitä vielä hetki 
  5. tarkista maku
  6. viimeistele  persiljasilpulla
  7. Tarjoile kuumana