Lousianan broilerikeitto
Mausteinen Broilerikeitto lämmittää mukavasti talvipäivänä! Tätä keittoa kannattaakin valmistaa kerralla heti isompi satsi.
Tämä täyteläinen, maidoton keitto on maustettu mm Cajun-mausteseoksella. Mausteseos juontaa juurensa Lousianan osavaltiosta Yhdysvalloista ja siitä sitten minun keittokin on saanut nimensä. Cajun-mausteen lisäksi on makua antamassa kurkuma, valkosipuli, punasipuli sekä paprika. Täyteläinen koostumus keittoon saadaan kookoskermalla. Keitto on maidoton ja gluteeniton sekä sopii mainiosti ketogeeniseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Ravintosisältö / annos
- Energia 511 kcal
- rasva 33g
- proteiini 48g
- hiilihydraatit 5g
Ohje 3:lle annokselle
- 2rkl Gheetä paistamiseen
- 600g broilerin fileetä suikaleina
- 1/2 dl punasipulia kuutioina
- 1/2 dl paprikaa kuutioina
- 1-2 valkosipulin kynttä puristettuna
- 4dl vettä
- 2,5dl kookoskermaa
- 1,5-2 tl Cajun-mausteseosta (Urtekram)
- 1/2 tl kurkumaa
- 1-2 tl puhdistamatonta merisuolaa
- tuoretta persiljaa
Valmistus
- ruskista broilerin suikaleet ghee-voissa (voit myös käyttää normaalia voita jos et tarvitse maidotonta)
- lisää punasipuli, valkosipuli ja paprika ja kuullota sen aikaa kun vesi kiehuu
- mittaa kattilaan vesi, keitä kiehuvaksi ja lisää suikaleet, mausteet ja suola
- Lisää vielä kookoskerma ja keitä vielä hetki
- tarkista maku
- viimeistele persiljasilpulla
- Tarjoile kuumana