Sokeriton Lemon Gurd -levite  

18.6.2019
Rakastatko sinä raikasta ja hapanta sitruunaa? Jokin tässä happamassa, keltaisessa hedelmässä mua vaan viehättää ja makuhermojani hivelee, ihan kihelmöi. 
Sitruuna on todella todella monikäyttöinen hedelmä, sillä se sopii niin makeisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin, mutta myös moneen suolaiseenkin ruokaankin. Lohi taitaa olla se kuuluisin.

Onko sinulle Lemon gurd -levite tuttu? Tämä on niin ihana täyte moniin leivonnaisiin ja jälkkäreihin ja tämän olen kehittänyt keskikesän juhlia varten.

Aikanaan, ennen ketoilua olen käyttänyt Lemon gurd -levitettä mm täytekakun ja kääretortun täytteessä. Tämäkään versio ei ole sen vaikeampi valmistaa kuin perinteinen. Levite säilyy kolmisen viikkoa jääkaapissa mikäli et ehdi syödä sitä. 
Kokeileppa joskus vaikka paahtoleivän kera, ai että! 

AINEKSET
  •  4 keltuaista 
  • 1 ¼ dl sitruunan mehua
  • kahden sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl erytritolia
  • 100g voita 

VALMISTUS

  1. Paloittele voi kuutioiksi. 
  2. Pese sitruunat hyvin ja raasta kuoret
  3. Halkaise sitruunat ja purista mehut 
  4. Erottele keltuaiset pienehköön kattilaan 
  5. Lisää keltuaisten sekaan sitruunanmehu, ja -kuoriraaste sekä makeutus. Vispaa sekaisin.
  6. Lämmitä seosta pikkuhiljaa, puoliteholla, koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Ota kattila liedeltä. 
  7.  Lisää voikuutiot ja sekoita kunnes ne ovat  sekoittuneet massaan.
  8. Kaada seos puhtaaseen lasiastiaan jos et käytä heti ja laita kylmään. Levite säilyy kolmisen viikkoa jääkaapissa.      

Ravintosisältö / 100g

  • Energia 242 kcal
  • Rasva 26 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatit 1,6 g