Lanttulaatikko

  • 2 tl Inkivääriä jauheena
  • 5 g muskottipähkinää jauheena
  • 2 tl suolaa
  • 1,5 dl mantelijauhetta
  • 200 g smetanaa, rasvaa n. 40 %
  • 2 kg lanttua
  • 2 kananmunaa

Keitä kuoritut, lohkotut lantut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Laita vettä vain sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla. Kaada keitinliemi pois kunnes lantut kypsiä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää suola ja mausteet. Lisää smetana sekä mantelijauhot ja vielä kananmunat. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan tai kolmeen 5 dl foliovuokaan. Kuvioi pinta lusikalla. Ripottele pinnalle mantelijauhoja. Paista 170°C:ssa noin 1 1/2 tuntia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 78 kcal, Proteiini 2,1 g, Hiilihydraatti 4,6 g  Rasva 5,4 g, suola 0,6 g 

Hyvinvointipolulla