Laavakakut, lava cakes, suklaafondant

18.2.2021

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niinhän sitä sanotaan ja niin on tälläkin herkulla.

Oletko maistanut laavakakkua, sellaista syntisen suklaista, valuvaa ja suussa sulavaa? Laavakakut muistuttavat mutakakkua, mutta sisus on vielä huomattavasti valuvampaa. 
 
Näihin kakkusiin ei tule lainkaan jauhoja, joten sopivat täydellisesti myös gluteenittomille. 
Itse tykkään nauttia kohtuu kuumana kylmän jäätelön kera ja helpoin ne on nauttia suoraan kulhosta. 
Mutta jos haluat kipata sen lautaselle, laita hetkeksi kylmään ja irroita ne kiertäen veitsellä reunat ja kumoa lautaselle hieman kopsauttaen pohjasta.

Laavakakut on ihan mielettömän helpot valmistaa, paistoaika on lyhyt niin usein teenkin siten, että annostelen taikina kulhoihin ja paistan vasta juuri ennen tarjoilua.

Kaksi annosta

  • 50g voita 
  • 3-4 palaa tummaa suklaata 
  •  3-4 rkl makeutusta 
  •  Ripaus suolaa ja vanilijaa 
  •  1 rkl raakakaakaojauhetta 
  •  1 iso muna 

Tarvitset kaksi annoskulhoa.

Sulata voi (ota tästä pari tl ja voitele kulhot).

Paloittele voin sekaan suklaa (pieniksi paloiksi) ja anna niiden sulaa. Sekoita.

Lisää sekaan makeutus, suola ja vanilija. 

Lopuksi lisää muna ja kaakaojauhe voimakkaasti sekoittaen. 

Jaa kulhoihin ja paista Airfryerissä 180 asteessa 6 minuuttia tai tavallisessa uunissa n.7-8 min.
Nauti esim kermavaahdon tai jäätelön kera.