Pekoni-kaalisalaatti

12.08.2019

Tähän herkulliseen salattiin tulee sekä parsa- että kukkakaalta. Pekoni tuo salaattiin mukavan säväyksen ja kastike antaa kokonaisuudelle täyteläisen maun. Salaatti sopii juhlatarjoiluun, illanistujaisiin sekä tietysti ihan vaikka pihvien lisukkeeksi. 

Ainesosat

  • 200 g Pekonia suikaleina tai kuutioina
  • 1 Kukkakaali (n. 400 g)
  • 1 Parsakaali (n. 200 g)
  • 1 punasipuli (30 g)
  • 120 g tummia viinirypäleitä
  • 200 g Creme fraichea (rasvaa 28 %)
  • 50 g Majoneesia, rasvaa 80 %
  • 1 rkl Omenaviinietikkaa

Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi. Huuhtele kukka- ja parsakaali, pilko ne pieniksi. Silppua sipuli. Ja pilko viinirypäleet. Sekoita ainekset keskenään ja lisää majoneesi, creme fraice sekä omenaviinietikka. Anna maustua puolisen tuntia. 


Hyvinvointipolulla