Juhlava Suklaakakku

19.08.2019

Pohja

  • 5 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • ¾ -1dl Stevia Sweet Crystalia tai erytritolia (karppisokeri)
  • 1/2 dl pofiberiä
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 4 rkl Kaakaojauhetta
  • 2tl leivinjauhetta
  • 60 g voita sulatettuna (ota tästä 1rkl vuoan voiteluun)
  • ½tl suolaa

Voitele pyöreä kakkuvuoka tai pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata voi. Sekoita vispilällä munat, kuohukerma ja sekä makeutus hyvin sekaisin (näitä ei tarvitse vatkata). Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää muna-muna-kermaseokseen. Sekoita. Lisää voisula vielä taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kumoa kypsä kakku ja anna kakun jäähtyä kunnolla.

Halkaise jäähtynyt kakku vaakatasossa keskeltä puoliksi.

Suklaamousse

  • 1dl kermaa
  • 100g tuorejuustoa
  • Vajaa ½dl karppisokeria tai Stevia Sweet Crystalia
  • Vanilijaa
  • 20g sulatettua tummaa suklaata (väh.80%)
  • (*Appelsiiniöljyä mauksi)

Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, vanilija ja makeutus. Sekoita. Lisää suklaasula. Sekoita.

Kostuta kakkupohja esim kahvilla (n. ½dl)

Kostuta alempi levy. Levitä suklaa mousse ja aseta päälliosa päälle. Kostuta vielä päällimmäinen puoli.

Kuorrute:

  • ¾dl kuohukermaa
  • 60g tummaa suklaata (väh 80%) 3rkl makeutusta
  • Vainiljaa
  • (*Appelsiiniöljyä)

Sulata suklaa ja sekoita siihen makeutus, vanilija ja (*appelsiiniöljy). Lämmitä kerma mutta elä keitä! Kaada sula suklaa kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutemassa kakun päälle ja levitä tasaiseksi.

Koristele mieleisellä tavalla ja laita kakku kylmään väh tunniksi.

Makrot koko kakku: Kcal 3132 Rasva 297g Proteiini 73g Hh 40g

Makrot pala: Kcal 196 Rasva 19g Proteiini 5g Hh 3g

Hyvinvointipolulla