Kukkislasagnette

25.2.2020

Jos rakastat lasagnettea niin tässä on kyllä taivaallinen vaihtoehto kurppalasagnelle. Mieheni mielipide on, että tätä voisi syödä vaikka joka päivä. Plussaa myös se, että tämä ei ole lainkaan vetistä. 

Tässä olen käyttänyt naudan jauhelihaa, mutta yhtä hyvin voit tehdä tämän broilerin jauhelihasta. Juustoina voi käyttää itselle mieluisia makuja. Minä laitan yleensä sitä mitä milloinkin sattuu olemaan ja raastan juustojen jämät ruokiin.

TARVITSET

KUKKISPYREE

  • 1 kukkakaali
  • 20g voita
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 dl juustoraastetta

JAUHELIHAKASTIKE

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 2 rkl sipulikuutioita
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 100g tuorejuustoa
  • 1,5 rkl Lasagnemausteseosta (esim. Urtegram)
  • mustapippurirouhetta

LISÄKSI:  3-4 cheddarjuustosiivua, mozzarellaraastetta

1 rkl voita voiteluun


KUKKISPYREEN VALMISTUS

Huuhtele, paloittele ja keitä kukkakaali. Soseuta kypsä kukkis sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää suola sekä voi. Surrauta vielä sekoittimella. Jätä odottamaan kunnes teet jauhelihakastikkeen. Juustoraaste lisätään ennen kuin laitetaan vuokaan.

JAUHELIKASTIKE

Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja paista vielä hetki. Lisää tomaattipyree, tuorejuusto sekä suola ja mausteet. Sekoittele hetki. 

KOKOAMINEN

  1. Laita uuni lämpiään 180 asteeseen.
  2. Voitele vuoka
  3. Lisää kukkispyreen sekaan juustoraaste
  4. Laita puolet pyreestä vuoan pohjalle
  5. Seuraavaksi laita puolet jauhelihakastikkeesta vuokaan ja sen päälle cheddarjuustoviipaleet.
  6. Lisää loput kastikkeesta ja sen jälkeen loput kukkispyreestä. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. 
  7. Paista lasagnettea noin 30 min, kunnes se on kauniin värinen pinnaltaan.
  8. Tarjoile raikkaan salaatin kera.