Ketohillo

19.1.2019

Ruokakaupan hyllyillä ei liioin notku ketogeeniseen ja vhh-ruokavalioon sopivia hilloja, joten ne on tehtävä itse. Joskus sitä hilloa kaipaa leivonnaisiin kuten mm laskiaspulliin, Runebergin torttuihin, kääretorttuihin, leivoksiin ja täytekakkuihin. Tässäåä olisi pari ohjetta herkullisiin Ketohilloihin, oleppa hyvä :)

Marjahilloke vol 1

Tällä ohjeella tulee hyytelömäinen rakenne.

  • 200g pakastevadelmia tai muita marjoja
  • 1,5 dl vettä
  • 0,5dl karppisokeria
  • 2 tl Agar agaria

Laita kaikki muut aineet kattilaan paitsi agar agar. Keitä näitä jokunen minuutti sekoitellen. Sekoita Agar agar kymään vesitilkkaan ja lisää koko ajan sekoittaen kuumaan seokseen. Keitä vähintään kaksi minuuttia. Kaada seos lasipurkkiin, hillo hyytyy jäähtyessään.

Hillo säilyy noin viikon verran kylmiössä.

Marjahilloke vol 2

Tällä ohjeella tulee hieman venyvähkö rakenne.

  • 200g pakastevadelmia tai muita marjoja
  • 1,5 dl vettä
  • 0,5dl karppisokeria
  • 0,5 rkl psylliumia

Laita kaikki muut aineet kattilaan paitsi ei psylliumia. Keitä marjaseosta jokunen minuutti sekoitellen. Sekoita lopuksi psyllium sekaan koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä- Halutessasi voit surrauttaa tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Kaada hillo lasipurkkiin.

Hillo säilyy noin viikon verran kylmiössä.