Kaalilaatikko ketogeeniseen tapaan

Kaalilaatikko on yksi mun lemppariruoka. Ketogeenisesta versiosta olen jättänyt riisin sekä siirapit pois, mutta lisännyt sitten rasvaa reilusti. Tämä laatikko ikäänkuin haudutetaan rasvassa. Uunissa hiljaa hauduttaen laatikosta tulee täyteläisen makeahko ilman siirappia.  Vettä ei kannata jättää hauduttamiseen, jottei laatikosta tule vetistä. 

TARVITSET

  • 1 keräkaali
  • vettä
  • suolaa
  • 500g luomujauhelihaa
  • sipuli
  • 2 vakosipulin kynttä
  • 50g voita
  • 50g oliiviöljyä, luomu
  • 3 tl laadukasta suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl basilikaa

TEE NÄIN

  • suikaloi ja huuhtele kaali
  • keitä suolavedessä (1 tl suolaa) n. 20 minuuttia ja valuta vesi pois. Käytä esim siivilää. Kaada kaalisuikaleet vielä takaisin kattilaan
  • lisää kaalien sekaan voi ja oliiviöljy
  • ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli
  • Lisää mausteet
  • Kaada jauheliha kattilaan kaalisuikaleiden sekaan (voit laittaa halutessasi myös kerroksittain vuokaan) ja sekoita
  • kaada seos voideltuun isohkoon vuokaan 
  • paista 150 asteessa n. 1h 15min 
  • tarjoile puolukoiden kera