Ketopaakarin Joulupiparit

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua sitäkö joulu on! No siinäkin, täytyyhän pipareita olla ketoilijan joulupöydässä ja ehdottomasti koristeltuja vai mitä :) Ohjeesta tulee noin 60 piparia, riippuen tietenkin leipurista ja siitä kaulitsetko jäännöspalatkin. 

Taikina kannattaa kaulita ehdottomasti muovikelmujen välissä niin ei tarvitse tolskata jauhojen kanssa eikä pipareista tule liian kovia. Etenki ne viimeiset, uudelleen kaulitut ovat sitten helposti melko kovia. 

Joulupiparit ketoilijalle n.60kpl

  • 200g voita
  • 1,5 - 2 dl erytritolia /steviaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 4,5 dl manteli- tai lupiinijauhoa
  • 2 rkl psylliumia
  • 2 kananmunaa

Valmistus

Blendaa karppisokeri/ erytritol. Sulata voi. Lisää sekaan makeutus, suola ja mausteet. Keitä hetki. Anna jäähtyä. Mittaa kulhoon jauhot, psylium ja leivinjauhe ja sekoita. Kaada jäähtynyt voiseos jauhojen joukkoon ja sekoita. Lisää munat ja sekoita. Kääri taikina kelmuun. Voit litistää ohuemmaksi levyksi ja laita jääkaappiin tekeytymään jähmettymään muutamaksi tunniksi. Kaulitsiminen. Kaulitse esim silikonisen alustan päällä, muovikelmujen välissä, noin 3mm levy ja ota mieleisellä muotilla piparkakkuja. Nostele leivinpaperille ja paista n.8min 180 asteessa. Anna jäähtyä. Piparit saavuttavat "kovuutensa" kun ovat kunnolla jäähtyneet.

Valkosuklaa koristeluun

  • 40g kaakaovoita
  • 20g kookosmannaa (n. 2rkl)
  • teelusikan kärjellinen Steviajauhetta (Foodin Makea)
  • ripaus vanilijaa
  • ripaus suolaa



Valmistus

Tämä kannattaa tehdä huolella jos haluat, jotta piparit voi säilyttää huoneenlämmössä eivätkä ne tartu toisiinsa kiinni, eikä suklaa sula sormiin. Kannattaa myös piparit asetella valmiiksi esim leivinpaperin päälle jotta pääset heti koristeleen suklaan valmistuttua.

Tarvitset: teräs- tai lasikulhoja (lasin tulee kestää kuumaa), vaaka, kattila jonka päälle sulatuskulho sopii, esim silikonikaavin sekä lämpömittari on todella hyvä apu tässä. Toinen kulho suklaan valmistukseen ja toinen jäähdytkseen.

  1. Rouhi kaakaovoi hienoksi rouheeksi ja lisää kulhoon jossa aiot valmistaa valkosuklaan
  2. Mittaa kookosmanna valkosuklaan sekaan
  3. Lisää makeutus, vanilija ja suola
  4. Laita kattilaan vettä, nosta suklaakulho päälle (ei saa upota kattilaan) ja ala kuumentamaan varoen, koko ajan sekoitellen, levy max puoliteholla. Huolehdi, ettei seoksen sekaan pääse vettä! Kun seos alkaa sulamaan, mittaile lämpötilaa tiuhaan. 
  5. Laita toiseen kulhoon jääkylmää vettä sen verran, että se yltää juuri suklaakulhon pohjaan. 
  6. Kun kaakaovoi ja kookosmanna sulaneet ja saavuttanut 49 asteen lämmön, nosta se jäähdytyskulhon päälle ja sekoittele koko ajan kunnes se on n.26 asteista. 
  7. Nosta takas kuuman vesikattilan päälle ja lämmitä sen verran, että se saavuttaa 29 asteen. 
  8. Nyt seo on valmista ja nosta se pois kuuman kattilan päältä. Anna hetki vielä jäähtyä. 
  9. Ota pursotinpussi ja aseta se korkeaan astiaan, käännä reunat niin saat suklaan kaadettua sinne helpommin. 
  10. Leikkaa kärkeen todella pieni reikä ja aloita heti koristelu. Jos tuntuu että reikä menee tukkoon niin purista sormin päästä tukko pois. Suklaa jämähtää sitte aika äkkiä joten ole nopea!