Bostonpulla

Taikina
150g mozzarellaraastetta
150g rasvaista tuorejuustoa (philadelphia, viola)
160g mantelijauhoja
½dl kookosjauhoja tai pofiberiä
½-1 dl erytritolia
2 pientä luomumuna
3 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1,5 jälkiruokalusikallista leivinjauhetta


Täyte
15g voita
3 rkl erytritolia tomuna
1rkl mantelijauhoa
1 jälkiruokalusikallinen kanelia


Pinnalle
Voiteluun 1 keltuainen
(Mantelilastuja tai -rouhetta)


Vanilija-tuorejuustokastike (valmiin pullan päälle)
3 rkl voita
50g philadelphiaa
2 rkl erytritolia tomuna
Vanilijajauhetta hyppysellinen

TAIKINAN VALMISTUS
1. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja payllium kulhoon valmiiksi.
2. Mittaa mozzarellaraaste kulhoon ja sulata n. ½min. Lisää tuorejuusto sekaan ja kuumenna vielä toiset ½ min, siten, että juustot on sulaneet. Varo ettei pala.
3. Lisää juustoseokseen suola, makeutus, kardemumma ja muna. Sekoita tasaiseksi.
4. Lisää lopuksi jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Itse sekoitin ihan käsin vaivaamalla. Taikina saa turvota sen 10min.


TYÖSTÄMINEN
1. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä vajaa 1cm paksuiseksi nelikulmaiseksi levyksi. Kaulitsemista helpottaa kun laitat kelmun taikinan päälle. Poista kelmu.
2. Vatkaa pehmeään voihin makutus ja kaneli. Levitä seos tasaiseksi pullalevyn päälle.
3. Kääri napakalle rullalle käyttäen leivinpaperia apuna. Leikkaa 8-10 osaan.
3. Vuoraa pieni pyöreä vuoka leivinpaperilla ja asettele pullat vuokaan. Voitele munankeltuaisella. Ripottele pinnalle halutessasi mantelilastuja tai -rouhetta.
4. Paista 165°c kiertoilmauunissa tai 180°c tavallisessa uunissa 25-30min, kunnes bostonkakku on päältä kauniin ruskea.
5. Anna jäähtyä hetki ja tee tällä välin kuorrutus:
Sulata voi ja sekoita kuumaan voihin tuorejuusto, vanilija, erytritoli sekä kerma. Seosta voi vaikka hieman lämmittää mikrossa, jotta siitä saa pursotettavaa/valutettavaa kastiketta. Pursota tai valuta kastike lämpimän bostonkakun päälle ja nauti heti.

ps. Jos kastiketta jää yli, voit lisätä vielä omaan pulla-annokseen. 

Makrot 1 pala: Energia 263 kcal, rasva 23g, proteiini 10g, Hh 3,5g

Hyvinvointipolulla