Jälkiruoat, välipalat ym

 

Linkkejä jälkiruokiin


Välipalapatukat

12 patukkaa

  • 200g Nut & Olive Mix (Alesto, Lidl) pähkinäsekoitusta
  • 100g Voita
  • 4rkl Mantelijauhoa
  • 3 rkl Stevia Sveet Crystalia
  • 70g Low carb sugar free dark chocolate (Yes Deli, stevia)

√ Murskaa pähkinät mieluisaksi rouheeksi ja lisää mantelijauhot sekaan (+makeutusta halutessasi).

√ Sulata voi ja lisää pähkinärouheen sekaan.√ sekoita ja levitä pieneen (n. 10x15cm) leivinpaperilla vuorattuun neliövuokaan.

√ laita pakastimeen jähmettymään väh. tunniksi

√ leikkaa jähmettynyt massa 12 osaan

√ sulata suklaa ja valuta palojen päälle

√ säilytä patukat kylmässä

Makrot 1 patukka: 212 kcal, 20g Rasvaa, 5g proteiinia, 4g hiilihydraattia



Sitruunakiisseli 


Pidätkö sitruunasta? Minä pidän . Jos sinäkin, niin varmasti tämä kiisseli maistuu sullekin. Tätä voit tarjoilla jälkkärinä tai voit tuunata tästä kakun täytteenä, tulee ihana raikas täyte täytekakkuun. Lisäät vain hieman kermavaahtoa vielä kiisselin sekaan niin jo on bueno täyte.

Tässä ohje

  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/2dl vettä
    • 2 kananmunaa
    • 0,5dl karppisokeria
    • 1tl vanilijaa

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Sen jälkeen purista mehut ja laita sese kuoriraaste kattilaan.

Lisää vesi, munat ja makeutusaine.

Vispaa vispilällä siten että munien rakenne rikkoontuu ja kiehauta koko ajan sekoittaen.

Lisää lopuksi vanilija.

Anna jäähtyä. Tarjoile kermavaahtosilmän kera.

(Kakun täytteenä käytettäessä lisää 1dl kiisseliä, 2 ruokalusikallista kermavaahtoa.

Makrot annos (ei kermavaahtoa)

  • 173kcal
  • 15g rasva
  • 7g proteiinia
  • 4g hiilareita



Vanilijakastike 

6 annosta

  • 2 Kananmunan keltuaista
  • 2dl kuohukermaa
  • 1/4dl Karppisokeria, (erytritoli)
  • 2tl Vanilijauutejauhetta tai 1tl nestemäistä vaniljauutetta

Erottele keltuaiset kattilaan.

Lisää kerma ja makeutusaine.

Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, mutta älä keitä.

Nosta liedeltä. Anna jäähtyä välillä sekoittaen ja lisää vanilija.

Makrot annos / koko satsi

  • 132 kcal / 790 kcal
  • Rasva 14g / 82g
  • Proteiini 2g / 10g
  • Hiilihydraatit 1g / 2g

Puolukkaherkku 4 annosta

Itse tykkään puolukasta ihan hirveesti jälkkäreissä, kakuissa smoothiessa jne. Tämä mousse on kyllä yksi parhaista ja aikaa vie vain hetken. Mousse on ihanan kuohkea ja vie kielen kyllä mennessä.

  • 2dl kuohukermaa
  • 100g mascarponejuustoa
  • 4rkl karppisokeria tai erytritolia
  • 1tl vanilijajauhetta
  • 1tl vanilijauutetta
  • 4rkl puolukkasurvosta

1. vaahdota kerma

2. lisää mascarponejuusto

3. lisää makeutusaine, vanilijat sekä puolukkasurvos

4. laita tekeytyyn hetkeksi jääkaappiin. Voit myös jakaa valmiiksi annoskulhoihin.

5. Nauti

Makrot koko annos 1039kcal / annos 260kcal

  • Rasva 106g / 27g
  • Proteiini 10g / 3g
  • Hiilarit 14g / 4g

Pannari on kestosuosikki meidän talossa ja se on niin kätevä tekaista herkkunälkään. Mansikka-aikaan sitä on myös ihan pakko tehdä.

Räiskäleet

19.08.2019

Sulata voi, lisää smetana, munat, psyllium ja suola. Sekoita hyvin. Anna turvota 5min. Paista voissa kauniin värisiksi. Täytteeksi sopii niin suolainen kuin makea. Suolaisen täytteen löydät täältä.