Hyvänolon hamppari

Minusta paras hamppari syntyy ilman täysin ilman sämpylää. Paistetut munat toimivat tässä sämpylöinä ja kastikkeena on itse tehty tsatsiki. Usko pois, nälkä lähtee! Nappaa ohje tästä!

Tsatsiki

  • 300 g tuorekurkkua
  • 500 g turkkilaista jogurttia, rasvaa 10 %
  • 2  valkosipulin kynttä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1-2 tl kuivattua tai tuoretta minttua
  • 0,5-1 tl puhdistamatonta merisuolaa

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita valumaan siivilään. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Anna seistä ja valua 10min ja puserra pois irtoava neste. Laita kurkkusuikaleet kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja minttu. Mausta vielä ripauksella suolaa. Kaada tarjoilukulhoon ja lorauta pinnalle oliiviöljyä. Voit myös koristella mintunlehdillä. 

Makrot/ 100g

  • energia 108 kcal
  • rasva 9,5g
  • proteiini 2,6g
  • hiilihydraatit 3,1g

Ohje kahdelle hampparille

4 kananmunaa pasitettuna

Pihvit 4kpl

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 2 tl puhdistamatonta merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua minttua

Sekoita kaikki ainekset ja muotoile neljäksi ohueksi pihviksi muovikelmun välissä. Paista pannulla.

6 siivua pekonia

  • paista joko pannulla tai uunissa

2-4 cheddar-juustosiivua

Jääsalaattia 2-4 lehteä

Venäläistä suolakurkkua siivuina


HAMPPARIN KOKOAMINEN

Kokoa hamppari siten, että alimmaiseksi tulee paistettu muna ja siihen kasaat vuorotellen täytteitä ja päällimmäiseksi sitten se toinen paistettu muna.

NAUTI!