Hillot, täytemassat

Täältä löydät erilaisia täytteitä kuten kermavaahdot, hillot, mantelimassat jne leivonnaisiin. 

KERMAVAAHTO
  • 2dl kuohukermaa
  • (viinikiveä veitsenkärjellinen)
  • 1-2 rkl karppisokeria tomuna
  • ripaus aitoa vanilijauhetta. (esim foodin)

Vaahdota kerma viinikiven kanssa löysäksi vaahdoksi. Lisää makeutus sekä vanilija ja jatka vaahdottamista kunnes vaahto on sopivaa pursotettavaksi. 


Ravintosisältö / 100g

Energia 304 kcal, Rasva 32g, Hh 2,8g, Proteiini 1,8g


MANTELIMASSA 8-10 pullalle

  • 80g mantelijauhetta
  • 0,5 dl karppisokeria tomuna
  • ripaus suolaa
  • 1 tippa karvasmanteli- tai rommiuutetta
  • 2 rkl vettä

Blendaa karppisokeri tomuksi. Sekoita kaikki ainekset massaksi. Kääri kelmun sisään ja muotoile tangoksi. Anna jähmettyä puolisen tuntia jääkaapissa. Leikkaa pullien täytteeksi siivuja.

Ravintosisältö 1/10 

Energia 28 kcal, Rasva 2,5g, proteiini 2g, Hh 0,5g


SOKERITON HILLOKE

  • 1,5 dl vadelmia (tai muita mieleisiä marjoja, pakaste tai tuore)
  • 0,5 tl psylliumia
  • (1 rkl karppisokeria)

Mittaa sulat vadelmat (tai muut mieleiset marjat) kapeaan ja korkeaan kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi. Lisää psyllium ja halutessasi makeutu. Surrauta vielä kaikki sekaisin. Lusikoi hillo pieneen astiaan ja laita 10 minuutiksi jääkaappiin tekeytyyn. Käytä hilllon tapaan.