Herkullinen piimäleipä

Leipäohjeita ei voi olla koskaan liikaa, vai voiko? No tässä jokatapauksessa ihan mielettömän herkullinen leipä joka sopii täydellisesti joulupöytään. Karpalot antavat leipään mukavasti makeutta. 

Leipä on tietenkin ketogeeniseen sekä vhh-ruokavalioon täydellistä, mutta myös gluteenittomaan, koska on leivottu ilman viljoja.

Jauhoina on tällä kertaa käytetty pofiberiä sekä kultaista pellavansiemenjauhoa. Voit kokeilla korvata sen jollain muulla jauholla, mutta en osaa sanoa suhdetta. 

Ainekset
  • 2,5 dl piimää
  • 4 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl psylliumia
  • 2,5 dl pofiberiä
  • 3/4 dl kultaista pellvansiemenjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl siemeniä
  • 3 rkl karpaloita

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiään 180 asteeseen ja vuoraa suorakaide vuoka leivinpaperilla mikäli sinulla ei ole silikonivuokaa.
  2. Mittaa kulhoon piimä ja riko munat sekaan. Sekoita.
  3. Lisää psyllium ja suola. Sekoita käsivispilällä tasaiseksi.
  4. Sekoita loput kuivat aineet sekä karpalot keskenään ja lisää nopeasti sekoittaen muna-piimäseokseen.
  5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  6. Paista leipää noin 45 minuuttia ja anna hetki jäähtyä. Poista leipä vuoasta ja anna vielä hieman jäähtyä ennen kuin leikkaat siivuiksi.
  7. Leivän voi myös pakastaa.


Hyvinvointipolulla