Kinkku- , kebab-, jauheliha- tai vaikka broilerikiusausta...

28.4.2021
Siis ihan mikä maistuu tai mihin sattuu värkit sitten löytymään.
 
Tuoreksen parsa- ja kukkismurut ovat olleet kyllä kiireisen arjen pelastus jo monet kerrat. Usein leipomishommien kanssa on syönnin laita niin ja näin, mutta näistä olen kehitellyt jos mitä helppoa ja nopeaa. 

Tänään tein vaihteeksi kinkku- sekä kebabkiusausta, onpa seuraavallekkin päivälle valmiit sapuskat. Suosittelen kokeilemaan jos et vielä ole näitä muruja testannut.

Ainekset:

  • 1 rasia (300g) Tuorekset Kukkismurua
  • 300g savusuikaleita tai kebabia tai broilerin suikaleita
  • ½ dl pakastesipulikuutioita
  • 0,5 purkkia Koskenlaskija ruoka, (cheddar tai chili)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100g mozzarellaraastetta
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria 
  • 2 tl oliiviöljyä vuoan voiteluun.


  1. Voitele vuoka (n. 18 x 18)
  2. Sekoita koskenlaskija, kerma, mustapippuri ja suola keskenään
  3. Laita vuoan pohjalle puolet kukkismurusta ja sen päälle puolet kinkkusuikaleista tai muusta valitsemastasi lihatuotteesta
  4. ripottele väliin puolet juustoraasteesta ja sipulikuutiot
  5. sitten toista edelliset ja kaada koskenlaskija-kermaseos näiden päälle.
  6. lopuksi ripottele pinnalle loput juustoraasteet
  7. paista 180 asteessa n. 30 minuuttia tai Air Fryerissä 20 minuuttia.
  8. Anna vetäytyä hetki paiston jälkeen