Chia-kookosvanukas

17.4.2021

Pikkuhiljaa saan lisäiltyä tänne näitä reseptejä. Usein mietinkin, että pitäisikö ne koota kirjoihin ja kansiin joskus. 

Joskus iskee sellainen herkkuhimo ja se ajaa penkomaan kaapinsisältöjä mitä sitä saisi aikaan. Onneksi ketokeittiöstä löytyy liki aina jotain sopivaa kuten nyt kookosmaitoa ja chiansiemeniä. Näillä pääseekin hyvään alkuun.

Nautin loppujen lopuksi aika harvoin tällaisia vanukkaita ym muita ns. herkkuja. Mutta näille vanukkaillekkin on paikkansa ja aikansa. Tämä vanukas tehdään täysin maidottomana, kookosmaidosta. Itse käytän myös vaaleita chiansimeniä ihan vain ulkonäön vuoksi.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä ihanaa, ehkä jopa maailman parasta, maidotonta chia-kookosvanukasta ja siihen kylkeen itsetehtyä mustikkahilloa. Niin suunmyötäinen yhdistelmä.
Satsista tulee kaksi reilua annosta.

Chia-kookosvanukas kahdelle

1 tölkki kookosmaitoa (käytä myös se kirkas osa)
4 rkl chiansiemeniä (itellä tässä valkoisia)
Ripaus suolaa ja vanilijaa
1 rkl erytritolia


Sekoita kaikki keskenään ja laita vähintään tunniksi jääkaappiin, jotta siemenet ehtivät turvota.

Mustikkahillo
2,5 dl jäisiä mustikoita
2 rkl erytritolia
1 tl omenapektiiniä


1. Mittaa jäiset mustikat pieneen kattilaan ja lämmitä pikkuhiljaa puoliteholla.
2. Kun marjat mehustuvat ja kuumenevat lisää makeutus ja keitä muutama minuutti.
3. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
4. Lisää omenapektiini ja sekoita.
5. Anna saostua ainakin 15 minuuttia. Lusikoi hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja laita kylmään ellet käytä heti. 


Annostele vanukas sekä hilloa laseihin tai jälkiruokakulhoihin.


Vinkki! Suklaavanukkaan saat tästä kun lisäät valmistusvaiheessa sekaan esim raakakaakaojauhetta pari-kolme ruokalusikallista.