Carrot Cupcakes

Ajatus Porkkanaisista kuppikakuista syntyi kun teki mieli porkkanakakkua, mutta en halunnut tehdä yhtään enempää kuin kerta-annokset. Tulee leivottua sen verran usein ja monenlaista, että sitten niitä pyöriskelee jääkaapissa tai pakastimessa syödä asti. En tiedä tuliko tästä mikään kukkanen, mutta mehevän kostea ja maistui porkkanakakulle :) Paistoin nämä kakkuset mikrossa, annosvuoissa, mutta yhtä hyvin voit paistaa tavallisessa uunissa. Mikrokakku jää hieman värittömäksi joten siksi laitoin tuollaisen valuvan, peittävän kuorrutteen. Pinnalle tein hasselpähkinä-crumblea.

CARROTS CUPCAKES kahdelle

Taikina

  • 2 rkl voita sulatetttuna
  • 3-4rkl erytritolia
  • 1/3 merisuolaa
  • 1/2 tl Ketopaakarin vanilijasokeria
  • 1 muna
  • 1 rkl kermaa
  • vajaa 1 tl Caylonin kanelia
  • 4 rkl mantelijauhoja
  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl porkkanaraastetta

VALMISTUS

  1. Sulata voi mikrossa tai pienessä kattilassa ja lisää sekaan erytritoli, suola ja vanilijasokeri
  2. Lisää sekaan muna ja kerma. Sekoita.
  3. Lisää sekaan loput aineet ja sekoita hyvin.
  4. Halutessasi leikkaa paistokuppien pohjalle pohjaan mätsäävät leivinpaperin palat ja voitele reunat. Kakut irtoavat nätisti näin kupeista. 
  5. Jaa taikina kuppeihin ja paista mikrossa 90-120 sekuntia, tehosta riippuen. Voit paistaa myös uunissa 180 asteessa 15-20min. 
  6. Vaihtoehto a) Kumoa valmiit kakut lautasille, anna jäähtyä hetki ja halkaise keskeltä kuten kuvassa.    Vaihtoehto b) Kuppikakut voi syödä myös suoraan kupeista, jolloin kuorrutetta tarvitsee vain puolet ohjeen määrästä.

Täyte ja kuorrute

Valmistus  (jos syöt suoraan kupista, jätä kohta 2 väliin)

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa vatkaimella hyvin sekaisin
  2. Laita molempien kakkujen puolikkaille n. 1 rkl kuorrutetta ja laita kakkujen toiset puolikkaat päälle
  3. Lämmitä lopputäytettä muutama sekunti mikrossa tai vesihauteessa jotta täyte löystyy. Ota täytettä esim ruokalusikalla ja valuta kakkujen päälle. 

Hasselpähkinä-crumble

  • 1 rkl voita
  • 1/2 rkl erytritolia
  • 1 rkl hasselpähkinärouhetta

Mittaa ainekset paistinpannulle ja paahda hetki, älä polta. Anna jäähtyä hetken ja jaa kakkujen päälle. 

Nauti heti tai kohta :)

Itselle riitti tästäkin kerta-annoksena puolikas kakku.



MAKROT 100g  / 1 annos

  • Energia 324 kcal  / 509 kcal 
  • Rasva 31g  /  49g
  • Proteiini 7,3g  /  12g
  • Hiilihydraatit 3,7g / 6g