Britakakku

Keskikesänjuhlaa ja taikoja. Britakakku hurmaa aina, mihin vuodenaikaan tahansa. Britakakku on mitä mainioin vaihtoehto täytekakulle eikä vaadi mitään suuria taidonnäytteitä pursotuksineen kuten perus täytekakku. 

Täytteitä voi vaihdella vaikka ajankohdan ja vuodenajan mukaan. Yksi tykkää mansikasta, toinen vadelmasta, kolmas lakoista jne. Minä tykkään myös noista jokaisesta ja olen tehnyt takuulla jokaista sorttia ja monesti.  Mutta oletko sinä koskaan kokeillut täytteeseen Lemon Gurdia? Minusta tämäkin sopii myös kesän juhliin, sillä onhan se keltainen yksi kesän väreistä. Uskon, että tämä ainakin on aikuiseen makuun. Ei muuta kuin kakkua taikomaan. 

AINEKSET POHJA

  • 150g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 dl erytritolia tomuna (blendaa)
  • 4 keltuaista
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 4 rkl kookosjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • vanilijaa ripaus

AINEKSET MARENKI

  • 4 valkuaista
  • 1 dl erytritolia tomuna (blendaa)
  • 0,5 tl omenaviinietikkaa

POHJAN VALMISTUS

  1. Vuoraa n.20 x 30cm uunivuoka leivinpaperilla
  2. Vaahdota voi ja erytritoli sähkövatkaimella vaahdoksi
  3. Erottele keltuaiset valkuaista ja lisää keltuaiset yksitellen voivaahdon sekaan, hyvin vatkaten (valkuaiset voit laittaa valmiiksi toiseen kulhoon)
  4. lisää kuivat aineet ja sekoita
  5. levitä taikina vuokaan ja valmista marenki

MARENGIN VALMISTUS

  1. Laita uuni lämpiään 175 asteeseen
  2. Vaahdota valkuaiset
  3. Lisää erytritoli vähän kerrallaan koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa, ettei se tipahda kulhosta vaikka kallistat ylösalaisin
  4. Lisää omenaviinietikka ja sekoita se vielä vaahtoon
  5. Levitä marenki pohjan päälle ja paista n. 20 minuuttia, siyen että marenki saa vähän väriä pintaan
  6. Marenki rapeutuu kun se kuivahtaa, joten voi antaa levätä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Laita suojaksi vaikka leivinpaperia, ei mitään tiivistä suojaa.

KOKOAMINEN JA TÄYTTEET

  1. Jaa Britakakku kahteen osaan. 
  2. Nosta toinen osa tarjoiluvadille 
  3. Levitä päälle mieleisesi täytevaahto (alla vaihtoehtoja) sekä marjat tai Lemon gurd. Lemon gurd kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jotta ehtii jäähtyä. Klikkaamalla linkkiä pääset reseptiin.)
  4. Aseta toinen pohjan puolikas päälle ja laita halutessasi päälle vielä täytteitä tai mieleisiä koristeita.

TÄYTEVAIHTOEHTOJA

Mansikoita / Vadelmia / Lakkoja / Pensasmustikoita / Raparperiä 

Lemon gurd -levite

Kermavaahto: vaahdota 3,5-4 dl kuohukermaa, mausta vanilijalla

Kermarahka: Vaahdota 2,5 dl kuohukermaa, lisää sekaan 1prk kermarahkaa, vanilijaa sekä hieman makeutusta

Mascarponevaahto: Vaahdota 2,5 dl kuohukermaa, lisää sekaan 1 rasia mascarponea, vanilijaa sekä hieman makeutusta