Bagelit

Rakastatko bageleita? Nämä bagelit voidaan leipoa maidottomina tai käyttää tavallista kermaa. Molemmista valmistuu oikein hyvät bagelit. Täytä ihan just kuin mieli tekee, omia makuhermoja kutkuttavilla aineksilla; lihalla, kalalla, tuorejuustolla, erilaisilla tahnoilla ja kasviksilla. Täytä bagelit, keitä hyvät kahvit tai tee termariin, pakkaa reppu ja lähde luonnon helmaan nauttimaan.

TAIKINA (6 bagelia)

  • 4 isohkoa luomumunaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kookoskermaa tai kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ksantaania
  • 2dl pofiberiä
  • 3 rkl psylliumia
  • 1rkl leivinjauhetta
  • Pinnalle: keltuainen voiteluun sekä seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

VALMISTUS

  1. Laita uuni lämpiään 180 asteeseen
  2. Riko munat kulhoon
  3. Lisää oliiviöljy, kookoskerma ja suola sekaan. Sekoita
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisen sekaan. Anna turvota n. 5 min
  5. Pyörittele kostein käsin pyöreiksi palloiksi ja muotoile sormin keskelle reikä. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. 
  6. Erottele keltuianen valkuaisesta ja voitele sillä begelit. Ripottele pinnalle haluamiasi siemeniä.
  7. Paista 15-20 minuuttia
  8. Täytä valmiit bagelit mieleisillä täytteillä. 
    RAVINTOSISÄLTÖ/ 1kpl
    Energia  271 kcal , Rasva 26g, proteiini 6g, hh 2g

Täytä bagelit mieleisillä täytteillä.