Avocado-minttusuklaamousse

Tämä mousse herkullinen ja täyteläinen jälkkäri tai toimii vaikka välipalana. Mikäli et laita kermaa, on mousse täysin vegaaninen. Itse en suosi mitään kasvisrasvapohjaisia vaahtoja, sillä ne sisältävät aina turhia lisäaineita. Itse suosin aina aitoja, alkuperäisiä tuotteita. Aito kermavaahto on ihanaa!

2-3 annosta

  • 2 isohkoa, kypsää avocadoa
  • 2-3 (20-30g) palaa tummaa väh 85% suklaata
  • 1 dl kookosmilkiä (vain valkea paksu osa) tai -kermaa 
  • 1 tl vanilijaa
  • mintun makuista ravinnoksi sopivaa eteeristä öljyä 2-3 tippaa (minulla Young Living +öljy)
  • 3-4 rkl raakakaakaojauhetta 
  • hyppysellinen laadukasta suolaa

Valmistus

  1. Rouhi ja höylää yhdestä suklaapalasta hieman  lastuja koristeluun
  2. halkaise avokcadot ja kaiva sisukset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi
  3. lisää kookosmilk/kerma
  4. sulata loput suklaat ja lisää avocado-massan sekaan
  5. lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi

Kermavaahto

  • 1-1,5 dl kuohukermaa
  • 1/2 tl vanilijaa
  • 1 rkl makeutusta (tomuna)
  1. Mittaa kerma kulhoon ja lisää vanilija sekä makeutus.
  2. Vaahdota sopivan paksuiseksi.

Annostele esim laseihin vuorotellen moussea ja kermaa. Viimeistele annokset pekaanipähkinä- ja suklaalastuilla.